Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Δική μου η ευθύνη της ήττας”

“Δική μου η ευθύνη της ήττας”

Kostas

Kostas Mexas

Ο Απόλλωνας Πάτρας εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, κόντρα στον Αρκαδικό, και γνώρισε ευρεία ήττα, σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει, ώστε να πάρει βαθμολογική “ανάσα”. Ο Κώστας Μέξας υπονόησε ότι θα υπάρξουν, ενδεχομένως, αλλαγές στο ρόστερ, ενώ ανέλαβε την ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα.

“Συγχαρητήρια στον Αρκαδικό για τη νίκη, που ήταν απόλυτα δίκαιη αλλά και στο Γιάννη (σ.σ Καστρίτη) για τη δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια. Η εικόνα του Αρκαδικού, για εμένα προσωπικά, δεν ήταν καθόλου έκπληξη. Τα εύστοχα τρίποντα στο μεταξύ μας παιχνίδι είναι άλλο κεφάλαιο, όμως βλέποντας τα παιχνίδια του τη φετινή χρονιά καταλαβαίνεις ότι βλέπεις μια ομάδα που είναι του προπονητή. Οι παίκτες ακολουθούν το πλάνο στο 100% και αυτό, όσο δουλεύεις, θα βγει κάποια στιγμή μέσα στο γήπεδο.

Σε ότι άφορα στο παιχνίδι, προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε μα αρκετή ένταση στην άμυνα μας, όμως η ευστοχία του Αρκαδικού από το τρίποντο μας επηρέασε. Ξεκινήσαμε και άσχημα επιθετικά και αρκετά πιεσμένοι και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να δουμε για ποιο λόγο έγινε. Ο Αρκαδικός στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε 27 πόντους (από τους 39) από τρίποντα με ποσοστό 9/12 και αυτό επηρέασε σαφώς την εικόνα του παιχνιδιού και την εικόνα της ομάδας μας” υποστήριξε ο προπονητής των Πατρινών και κατέληξε:

“Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, όπως μείναμε μετά τις καλές εμφανίσεις των τριών παιχνιδιών, (ΑΕΚ, ΠΑΟ, Καβάλα) να μην έχουμε αφορισμούς, να δούμε τα προβλήματα μας, τα οποία υπήρχαν και πριν το παιχνίδι με τον Αρκαδικό και να πάρουμε αποφάσεις. Ήταν δική μου επιλογή να στηριχθούν τα παιδιά που βρήκα στην ομάδα για να δουμε ποσο μπορούμε να βασιστούμε επάνω τους. Πλέον, μετά από ένα μήνα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τους περισσότερους παίκτες μας και θα παρθούν αποφάσεις.

Για κάποιους το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα τεστ και θέλαμε να δούμε πως θα αντιδράσουν σε συνθήκες πίεσης αποτελέσματος. Όλη η ομάδα αντέδρασε άσχημα σε αυτό με πρώτον εμένα.

Θα τα συζητήσουμε, θα τα αξιολογήσουμε και θα προσπαθήσουμε πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για το καλό της ομάδας. Η ευθύνη είναι πρώτα απ’ όλα δική μου“.

Ο Δημήτρης Βεργίνης, με τη σειρά του, δήλωσε: “Είναι μια δύσκολη βραδιά για εμάς καθώς έπρεπε να κερδίσουμε, μιας και παίζαμε με μια ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους. Είχαμε προετοιμαστεί σωστά για το παιχνίδι, δυστυχώς όμως αγωνιστικά η ομάδα του Αρκαδικού μας αιφνιδίασε, καθώς πήρε μια διαφορά με κάποια σουτ, που δεν τα περιμέναμε και την κράτησε μέχρι το τέλος. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε και έτσι ήρθε η ήττα.

Θα πρέπει όλοι εμείς οι παίκτες να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και που βρίσκεται και βαθμολογικά η ομάδα και, γνωρίζοντας ότι παίζουμε σε έναν μεγάλο σύλλογο, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να δουλεύουμε ακόμα πιο πολύ, να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και με οποιοδήποτε τρόπο να βάζουμε τη μπάλα στο καλάθι, για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Πλέον, σκεφτόμαστε τα δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας με την Κηφισιά και τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…