Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Διαμαντίδης… 5ετίας”

“Διαμαντίδης… 5ετίας”

Sasa Djordjevic Panathinaikos Barcelona

Sasa Djordjevic-Panathinaikos-Barcelona

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Ζαλγκίρις Κάουνας με 91-56 και σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης αναφέρθηκε στον τραυματία, Νικ Καλάθη, τον οποίο χαρακτήρισε πολεμιστή, αφού έπαιζε τραυματίας, ενώ τόνισε, πως ο επόμενος στόχος της ομάδας είναι το “διπλό” στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ήταν ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι για εμάς που το έπαιξαν έτσι οι παίκτες από την αρχή μέχρι το τέλος. Μετά από 10 μέρες προπονήσεων και κάποιες νίκες και κάποιες ήττες. Πάντα χαιρόμαστε να παίζουμε στο ΟΑΚΑ με τέτοια ατμόσφαιρα και υποστήριξη που είναι κάτι το οποίο χρειαζόμαστε. Η άμυνά μας σήμερα ήταν πολύ καλή. Ήμασταν επιθετικοί σε άμυνα και επίθεση, είχαμε ενέργεια και από εκεί θέλουμε να αρχίζουμε.

Πήραμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και σκοράραμε από φάσεις δεύτερη ευκαιρία. Το αποτέλεσμα και η διαφορά δεν μπορεί παρά να μας αφήνουν ικανοποιημένοι και πλέον κοιτάμε το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό. Επίσης χρησιμοποιήσαμε παίκτες νεαρούς που κέρδισαν σε εμπειρία και αυτοπεποίθηση και θα μπουν στο ροτέισον καθώς εξαρτάται από αυτούς.

Ο Φώτσης δεν έπαιξε καθώς το παιχνίδι ήταν σε καλή κατεύθυνση και είχε γυρίσει ο Γκιστ. Αποφασίσαμε να τον ξεκουράσουμε καθώς δεν έχει χάσει προπόνηση και παιχνίδι. Χρειάζονται κάποιοι παίκτες να ξεκουραστούν και ευελπιστούμε να το κάνουμε και με τον Διαμαντίδη, ο οποίος θα συνεχίσει να παίζει για τα επόμενα πέντε χρόνια τουλάχιστον”.

Για την διαφορετική εικόνα του Παναθηναϊκού εντός κι εκτός έδρας: “Είμαι ενοχλημένος με αυτή την κατάσταση και δεν μπορώ να το κατανοήσω γιατί είμαστε εύκολη λεία εκτός ΟΑΚΑ. Εντός κερδίζουμε αλλά εκτός όχι. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να κερδίσουμε το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι καθώς εδώ και ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός χάνει τα εκτός έδρας παιχνίδια του κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο“.

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα πάει για την διαφορά κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν: “Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να με ρωτάτε γι’ αυτό. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και να πάρουμε την διαφορά όπως θα κάνουμε και το ίδιο με την Μπαρτσελόνα”.

Για τον Νικ Καλάθη ο οποίος έπαιξε τραυματίας αλλά δεν φάνηκε καθώς ήταν εξαιρετικός: “Του βγάζω το καπέλο, όχι μόνο ήθελε να παίξει, αλλά δεν έλειψε από καμία προπόνηση. Είναι ένας για όλους και τον θεωρώ μεγάλο πολεμιστή“.

Για το αν περίμενε να έρθει η έκρηξη της ομάδας: “Δεν περίμενα να νικήσουμε τόσο εύκολα καθώς είναι ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας. Είχαμε δέκα μέρες καλών προπονήσεων. Για το παιχνίδι με την Ζιέλονα Γκόρα είχαμε δέκα παίκτες στην προπόνηση. Σήμερα αντιδράσαμε πολύ καλά”.

Για τα παιχνίδια τα οποία έπρεπε να πάρει ο Παναθηναϊκός και όντως τα πήρε: “Παίζω για να κερδίσω και είμαστε πάντα ανταγωνιστικοί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…