Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δεν φοβάμαι ποτέ…”

“Δεν φοβάμαι ποτέ…”

djordjevic

djordjevic

Ο Παναθηναϊκός πέρασε “δια πυρός και σιδήρου” από την Πάτρα, πραγματοποιώντας άσχημη εμφάνιση, αλλά έστω και την ύστατη στιγμή επέβαλε τον νόμο του και απέφυγε τη γκέλα. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του και υπογράμμισε ότι η ήττα απουσιάζει από το λεξιλόγιο του.

“Είναι πάντα ωραίο να παίζεις μπροστά σε τέτοια ατμόσφαιρα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Κάθε εκτός έδρας ματς είναι σημαντικό. Ιδιαίτερα μετά την ήττα μας στην Ευρωλίγκα έπρεπε να αντιδράσουμε. Ήταν σημαντικό το ότι οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα. Έβαλαν τον εαυτό τους μπροστά και δεν έδωσαν δικαίωμα για απώλειες.

Αυτή η συμπεριφορά μου άρεσε εναντίον μιας ομάδας που ήταν πολύ καλά διαβασμένη για το σημερινό ματς. Προσπαθήσαμε να διασπάσουμε την άμυνα του Απόλλωνα, ο οποίος έβαλε μεγάλα σουτ. Η αντίδραση και η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική ώστε να κερδίζεις τέτοια παιχνίδια. Αυτού του είδους τα ματς μας βοηθούν.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Απόλλωνα γιατί έπαιξε πολύ καλά. Αυτή ήταν η βασική αρχή του Νέισμιθ. Ονόμασε το άθλημα basketball γιατί η ουσία του είναι να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι. Τόσο απλό” ήταν η αρχική τοποθέτηση του “Σάλε” και εν συνεχεία, σε ερώτηση για το αν φοβήθηκε την ήττα, ξεκαθάρισε:

“Όχι δεν φοβάμαι ποτέ. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο λεξιλόγιό μου. Άμα χάνεις χάνεις από μια καλύτερη ομάδα και μετά το τέλος του αγώνα δίνεις συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Ήταν ένα δίκαιο ματς και για τις δύο πλευρές”.

Όσον αφορά στα πολλά ταξίδια και το αν αυτά επηρεάζουν την ομάδα, εξήγησε: “Αυτή είναι η δουλειά μας. Είναι η πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο. Έχουμε πάει σε 18 πόλεις σε 40 ημέρες. Είμαστε πιο πολύ στο αεροπλάνο παρά στο κρεβάτι μας. Αν με ρωτήσετε αν ξέρω την Αθήνα θα σας απαντήσω ότι δεν την ξέρω. Πέντε φορές έχω βγει με τη γυναίκα μου στην Αθήνα.

Είναι σκληρό για τα παιδιά να ταξιδεύεις και να παίξεις αλλά το καταλαβαίνουν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τον επόμενο μήνα θα παίξουμε αρκετά στο γήπεδό μας, θα κερδίζουμε και όλα θα είναι εντάξει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες”.

Τέλος, σχολιάζοντας το ατυχές περιστατικό όπου δέχθηκε στην πλάτη, κατά λάθος, τη μπαγκέτα ενός οπαδού: “Δέχομαι ότι είναι λάθος αλλά πείτε του την άλλη φορά πως θα είναι καλύτερο να παίζει τρομπέτα. Πάρτε του τα τύμπανα”.

Από πλευράς παικτών, ο Νικ Καλάθης, υποστήριξε: “Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι εν μέσω μιας πολύ όμορφης ατμόσφαιρας. Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός. Γνωρίζαμε πως θα ήταν ένα σκληρό ματς. Ξεκινήσαμε καλά και έπρεπε να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό.

Ο Απόλλωνας έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και πλησίασε στο σκορ. Ευτυχώς στο τέλος βάλαμε και εμείς κάποια μεγάλα σουτ και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένα παιχνίδι που θα μας βοηθήσει εν όψει της συνέχειας. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι αγώνα με τον αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…