Κεντρική Basket League Άρης “Χρειάστηκε ψυχισμός”

“Χρειάστηκε ψυχισμός”

priftis

priftis-xanthopoulos

Ευχαριστημένος από τη νίκη του Άρη εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι υπήρξε πρόβλημα στην ενέργεια των παικτών, ενώ παράλληλα εστίασε στον ψυχισμό που έδειξε όλη η ομάδα. Ακόμα, αναφέρθηκε στον τραυματισμό του ΜακΝίλ και τέλος ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνουν αλλαγές στο ρόστερ.

Αναλυτικά όσα είπε:
Συγχαρητήρια στους παίκτες για το αποτέλεσμα και για την προσπάθεια στα τρία δεκάλεπτα. Τα πράγματα είναι απλά σήμερα. Ήταν καθαρά θέμα ενεργειακό. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είχαμε γρήγορα πόδια, γρήγορες αντιδράσεις, δεν βάλαμε τα σώματά μας. Χρειάστηκε ψυχισμός και το κάναμε στο τέταρτο δεκάλεπτο μαζί με το σπρώξιμο που έχει η ομάδα από το γήπεδο. Το ότι δεν είχαμε καλή αμυντική εκτέλεση στη τρίτη περίοδο μας στέρησε τους πόντους στον πρωτεύον αιφνιδιασμό, στοιχείο που μας έδωσε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας.

Yπάρχει κούραση και είναι σημαντικό πως θα την διαχειριστούμε. Υπάρχουν αρκετοί μικροτραυματισμοί και ο τραυματισμός του Μακ Νιλ σήμερα, που κάνουν το έργο μας λίγο πιο δύσκολο… Θα παίξουμε σε δύο μέρες. Αύριο δεν θα πιάσουμε καν μπάλες, θα κάνουμε μια απλή προπόνηση την Παρασκευή για να παίξουμε το Σάββατο με τα Τρίκαλα. Η Στεάουα είναι καλή ομάδα, έχει καλή ισορροπία και ο Λι που έπαιξε πρώτη φορά σήμερα είναι πολύ καλός παίκτης, διαβάζει καλά το παιχνίδι, έχει καλό λόου ποστ παιχνίδι και ήταν αποτελεσματικός σήμερα. Μας δημιούργησαν πρόβλημα, όλες οι ομάδες πολύ καλές.

Για τον τραυματισμό του ΜακΝίλ: “Θεώρησα ότι είναι πολύ σοβαρός όταν τον είδα να πέφτει και είδα πως χώλαινε την ώρα που πήγα δίπλα του. Σκέφτηκα πως όταν αυτός ο σκληρός τύπος κάνει έτσι, κάτι σοβαρό συνέβη. Τώρα είναι πιο αισιόδοξη η κατάσταση. Αύριο θα ξέρουμε, δεν ξέρω καν που ακριβώς χτύπησε, μέση, πλάτη ή όλη τη πλευρά”.

Για τα λάθη του Ουότερς στο τέλος: “Ισχύει η κούραση και για τον Ουότερς. Δεν κάναμε πολλά λάθη σήμερα, αλλά έχετε δίκιο, ήταν λάθη σε καίρια σημεία. Το δεύτερο δεν ήταν ευθύνη του Ουότερς, ήταν άλλου παίκτη, του Τζέικ. Θέλω επίσης να πω ότι τα δύο σουτ στο τέλος, του Τζέικ (Κοέν) και του Μούρτου είναι πολύ σημαντικά. Ειδικά του Μούρτου γιατί προέρχεται από άστοχο δικό του σουτ στην προηγούμενη φάση και μπράβο του που το πήρε. Είναι το αποτέλεσμα της πρωινής προπόνησης που κάνει“.

Για το αν σκέφτεται αλλαγές στο ρόστερ λόγω κούρασης:”Δεν σκέφτομαι προσθήκη, δεν σκέφτομαι ενίσχυση. Πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση. Θα έχουμε κόστος, είναι βέβαιο ότι η κούραση φέρνει κόστος, αλλά θα είναι μικρότερο από την ανισορροπία που θα προκύψει από κάποια προσθήκη την δεδομένη στιγμή“.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Τζέικ Κοέν, ο οποίος δήλωσε: “Δείξαμε πολύ μεγάλη πνευματική ετοιμότητα όταν μας πέρασαν. Καταρρεύσαμε στην τρίτη περίοδο, έβαλαν μεγάλα σουτ, αλλά είμαι περήφανος για το πως καταφέραμε να γυρίσουμε στο ματς, παλέψαμε μέχρι το τέλος. Έχω παίξει σε ομάδες που ίσως δεν θα κατάφερναν να το γυρίσουν“.

Για το τρίποντο που έβαλε στο 64-63: “Το σκεφτόμουν εκείνο το σουτ και το ότι σήμερα πήρα αυτό το σουτ και το έβαλα σε συνδυασμό με τη νίκη της ομάδας με κάνει ακόμα καλύτερο“.

Για το τι έφταιξε για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου: “Ίσως χαλαρώσαμε επειδή πήραμε διαφορά, αλλά πήραν μεγάλα σουτ και τα έβαλαν. Έχουμε ευθύνη γι’ αυτό, αλλά είμαι χαρούμενος που επιστρέψαμε. Τους αξίζουν και αυτούς συγχαρητήρια, γιατί έδειξαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…