Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπουρούσης εφ’ όλης της ύλης

Μπουρούσης εφ’ όλης της ύλης

bourousis tsairelis

bourousis-tsairelis

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο κορυφαίος της Λαμποράλ Κούτσα, για ακόμα μια φορά, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και πανηγύρισε τη νίκη. Ο διεθνής σέντερ, που έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών, παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στην κάμερα της ΕΡΤ, όπου αναφέρθηκε στις εμφανίσεις του και την απόφαση να πάει στη Λαμποράλ, καθώς και τις προτάσεις που είχε το καλοκαίρι ενώ άνοιξε και το κεφάλαιο Εθνική ομάδα και μίλησε για το ενδεχόμενο παραμονής του ίδιο και του Νίκου Ζήση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι: “Χαίρομαι που βρίσκομαι στο ΣΕΦ και τη χώρα μου. Το τι κάνω εγώ δεν μετράει αν δεν νικάει η ομάδα. Δεν έχουμε εμπειρία και το είδαμε και σήμερα στο τέλος. Αν είχαμε την εμπειρία θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα ειδικά οι βασικοί μας δημιουργοί, αλλά δεν τα παρατήσαμε. Ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες του είναι μεγάλη ομάδα και θέλει να είναι στο Φάιναλ Φορ. Για εμάς η νίκη θα μας έστελνε στο Top 16. Δεν το πετύχαμε απόψε, αλλά πιστεύω ότι θα πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε”.

Για τις προτάσεις που είχε το καλοκαίρι και την απόφαση να πάει στη Βασκονία: “Από πέρυσι υπήρχε η προοπτική της Κίνας. Υπήρχαν όμως και δύο ομάδες στις ΗΠΑ με τις οποίες μίλησα. Ομως σκέφτηκα ώριμα και είπαμε με την οικογένειά μου να μείνουμε στην Ευρώπη. Είχα μιλήσει με ομάδες της Ευρωλίγκα, μίλησα και με την Λαμποράλ και εν τέλει συμφωνήσαμε. Δεν είχα προτάσεις από την Ελλάδα”.

Για τις εμφανίσεις του: “Με βοηθούν πολύ οι συμπαίκτες μου Είμαι πιο έμπειρος και παίζω πιο συγκεντρωμένα. Η ομάδα με χρειάζεται παραπάνω. Στη Ρεάλ για δύο χρόνια πέρασα τέλεια. Δεν έχω κανένα θέμα. Μιλάω συχνά με άτομα μέσα από τη Ρεάλ, την οποία έχω μέσα στην καρδιά μου”.

Για τις αποδοκιμασίες των “ερυθρόλευκων” οπαδών: “Είναι ένα παιχνίδι και το να με βρίζουν δεν είναι κάτι για μένα. Είμαι συνηθισμένος σε αυτά. Δεν με ενοχλεί. Χάρηκα που ήρθα εδώ. Εχω ζήσει ωραίες στιγμές, τα έδωσα όλα όσο ήμουν στον Ολυμπιακό. Ημουν το 2009 και το 2010 στο Φάιναλ Φορ, αλλά δεν το πήραμε. Ομως πήρα την κούπα κόντρα στον Ολυμπιακό. Πέρυσι ήμουν ρολίστας στην Ρεάλ απέναντι στον Ολυμπιακό. Ημουν εκεί την κατάλληλη στιγμή”.

bourousis-hunter-strawberry

Για το αν θα είχε ρόλο στον τωρινό Ολυμπιακό: “Η ομάδα χτίζεται από την αρχή. Είναι τυχερός που τα προβλήματα είναι τώρα. Η ομάδα θα είναι έτοιμη στο Top 16 για να πάει στα πλέι οφ. Εκεί κρίνονται όλα. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς σέντερ. Η πρόθεσή μου είναι να μείνω ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό”.

Για την Ισπανία: “H εμπειρία σε κάνει να παίζεις ακόμα καλύτερα. Θέλω να παίξω ακόμα καλό μπάσκετ. Δεν συγκρίνεται το ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι η μέρα με τη νύχτα με το ελληνικό. Τα ταξίδια είναι πολλά. Τώρα πάμε στη Σαραγόσα και θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Μου αρέσει και γι’ αυτό επέλεξα να είμαι εκεί”.

Για την πορεία της Λαμποράλ: “Ακόμα δεν έχουμε περάσει. Ρεαλιστικά θα πάρουμε τα ματς που χρειαζόμαστε, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και να δούμε αν μπορούμε να πάμε στα πλέι οφ”.

Για την Εθνική και την πορεία στο Ευρωμπάσκετ: “Αποτυχημένη ήταν η πορεία γιατί δεν πήγαμε στην 4άδα. Πρόπερσι ήμασταν 5-0 στο Μουντομπάσκετ και μείναμε έξω, τώρα με το 6-1 μένει πικρία. Τους είχαμε τους Ισπανούς και το πιστεύαμε, αλλά οι Ισπανοί είναι έμπειρη και καλή ομάδα. Δεν είμαι προπονητής, αλλά στην τέταρτη περίοδο έπρεπε να τρέξουμε όπως κάναμε στην τρίτη περίοδο”.

Για το αν θα συνεχίσει ή όχι στην Εθνική: “Δεν έχω αλλάξει καμία απόφαση γιατί δεν την έχω πάρει. Υπάρχουν πολλοί παίκτες. Απλά ο πρόεδρος μου είπε να πάρω την απόφαση σε ηρεμία. Δεν τα έβαλα με όλους. Ξέρει ο πρόεδρος για κάποια πράγματα που συνέβησαν κι έχουν ενοχλήσει. Εκπροσωπούσα όλη την ομάδα. Αν κάποιος διαφωνεί μαζί μου, ας βγει να το πει”.

Για το αν θα επηρεάσει την απόφασή του η παραμονή ή μη του Κατσικάρη: “Δεν έχει να κάνει. Μπορεί να είναι ο κ. Κατσικάρης και να μην με θέλει”.

Για τον Νίκο Ζήση και τον Βασίλη Σπανούλη: “Ο Νίκος είναι Νίκος και θα αποφασίσει μόνος. Η Εθνική είναι χαρά. Μπορεί στην πίεση και τη στενοχώρια να πεις κάτι, αλλά πρέπει να είσαι καλά και σωματικά και ψυχολογικά για να πας στην Εθνική. Τον Βασίλη τον ευχαριστούμε. Τα έδωσε όλα στην Εθνική”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…