Κεντρική Διεθνή Μπουντούτσνοστ – Άρης 75-56

Μπουντούτσνοστ – Άρης 75-56

priftis

priftis-xanthopoulos

Ο Άρης ταξίδεψε στην Ποντγκόριτσα για να αντιμετωπίσει την Μπουντούτσνοστ, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν για τους “κιτρινόμαυρους” έτσι όπως τα υπολόγιζαν. Η ελληνική ομάδα διασύρθηκε στο Μαυροβούνιο με τον δείκτη του σκορ να φτάνει στο 75-56. Κορυφαίος για την γηπεδούχο ομάδα ο Σαούντ Σέχοβιτς με 17 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα. Αν μπορούμε να πούμε πως κάποιοι διασώθηκαν από το “ναυάγιο” της ελληνικής ομάδας, αυτοί θα ήταν οι Ουότερς (11π.), Κοέν (11π.) και Σίμτσακ (12π.)

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης ήταν σκιά του εαυτού του. Ο πρώτος πόντος για τους “κιτρινόμαυρους” επετεύχθη έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, με το σκορ να είναι ήδη στο 13-0. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος αυτός πόντος της ελληνικής ομάδας ήταν μέσω βολών.

Με την Μπουντούτσνοστ να έχει πάρει “αέρα” 19 πόντων οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν τρίποντο με τον Κοέν για το 20-4. Το δεκάλεπτο τελείωσε με ακόμη δύο πόντους του Κοέν, αυτή την φορά από την γραμμή των βολών. Από πλευρά Μπουντούτσνοστ ο Ντραγκίσεβιτς έκανε την μεγαλύτερη ζημιά, καθώς έκλεισε το δεκάλεπτο με 8 πόντους έχοντας σκοράρει τόσο από μέση, όσο και από μακρινή απόσταση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν τα ινία του ματς και με μπροστάρηδες τους Ντραγκίσεβιτς και Σέχοβιτς (Σουάντ)  διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο του κόουτς Πρίφτη. Ο Σέχοβιτς, μάλιστα ήταν ανελέητος από την γραμμή του τριπόντου ευστοχώντας στα 3 από τα τέσσερα σουτ που επιχείρησε. Από πλευράς Αρη το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αγωνιστική άνοδος του Ουότερς ο οποίος σημείωσε 7 πόντους ευστοχώντας σε 1 τρίποντο και 2 δίποντα. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Άρη στο -27 (48-21).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε με σκοπό να μειώσει την διαφορά και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε από την αναμέτρηση. Οι άμυνες έσφιξαν και αξίζει να σημειωθεί πως ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε σημαντικά. Πρώτο καλάθι για την ελληνική ομάδα σημειώθηκε 2 λεπτά μετά την έναρξη του δια χειρός Ουότερς ευστοχώντας σε εύστοχη βολή μετά από τεχνική ποινή που δόθηκε στον Ντραγκίσεβιτς.

Ο Ουότερς, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο 1 λεπτό μετά, μαζί με τον Κοέν ήταν ό,τι πιο αξιόλογο είχε να επιδείξει ο Άρης σε αυτό το δεκάλεπτο. Από πλευράς γηπεδούχων τα μεγάλα όπλα κάναν στην άκρη σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού, με τους Ιάραμας και τον έτερο Σέχοβιτς, Σιντ, να αναλαμβάνουν το έργο του σκοραρίσματος. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δύο εύστοχες βολές του Όγκνιεν Τσάραπιτς για λογαριασμό της Μπουντούτσνοστ και το σκορ στο 61-37 και επιμέρους σκορ υπέρ του Άρη 13-16.

Η αντεπίθεση του Άρη συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο. Οι “θεσσαλονικείς” ξεκίνησαν το δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 10-0 και τους γηπεδούχους να σημειώνουν τους πρώτους τους πόντους 4 λεπτά μετά την έναρξη της περιόδου με δίποντο του Ντραγκίσεβιτς.  Η ελληνική ομάδα συνέχιζε να επιμένει φτάνοντας δύο λεπτά πριν από το τέλος στο -12 (65-53).

“Πρώτο βιολί” της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη σε αυτό το δεκάλεπτο ο Σίμτσακ, ο οποίος σημείωσε 4 δίποντα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Βέβαια, η Μπουντούτσνοστ δεν άφησε, τελικά, το παιχνίδι να χαθεί από τον έλεγχο της και με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Σουάντ Σέχοβιτς και Γιάραμαζ στο τελευταίο ενάμισι λεπτό της αναμέτρησης “κλείδωσε” μία πολύ σπουδαία νίκη (73-53). Με δύο εύστοχες βολές του Ξανθόπουλου 5 δεύτερα πριν το φινάλε, διαμορφώθηκε το τελικό (75-56), καθώς στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ντραγκίσεβιτς αστόχησε σε δύο βολές, ενώ δεν δόθηκε καθαρό φάουλ στον Ξανθόπουλο στην τελευταία φάση του αγώνα.

Διαιτητές: Σιούλιν – Μπίρισιτς – Σίτσι.
Τα δεκάλεπτα: 24-6, 48-21, 61-37, 75-56
ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (Γιόβοβιτς): Σαούντ Σέχοβιτς 17 (5), Γιάραμαζ 13 (3), Σούμποτιτς 5 (1), Σιντ Σέχοβιτς 7, Τσάραπιτς 2, Κουκ 6 (1), Ντραγκίσεβιτς 13 (2), Μάριτς 6, Ρίκιτς 6
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5 (1), Τσούπκοβιτς, Ουάιτ, Ουότερς 11 (2), Ζάρας 6, Χάγκινς 2, Κοέν 11 (1), Μούρτος 5, Σίμτσακ 12, ΜακΝιλ 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…