Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ανοίγει ο δρόμος για επενδυτή

Ανοίγει ο δρόμος για επενδυτή

prelevic

prelevic

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σημερινή μέρα για τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν την ευρωπαϊκή “μάχη” του “Δικεφάλου του Βορρά” στην Ουγγαρία, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΚΑΕ με θέμα την μετοχοποίηση των ποσών που δάνεισαν στην ομάδα 10 πιστωτές.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξαιρετικό, μιας και εννέα από τους δέκα πιστωτές αποφάσισαν να μετοχοποιήσουν τα χρήματα που δάνεισαν, ενώ μόνο ο Αλέξανδρος Μαμιδάκης ζητά από την ΚΑΕ την επιστροφή των χρημάτων. Για να μιλήσουμε και με… νούμερα, αναμένεται να μετοχοποιηθούν 850.000 ευρώ, ενώ οι “ασπρόμαυροι” θα πρέπει να επιστρέψουν 17.500 ευρώ στον κ. Μαμιδάκη.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς μετά το τέλος της ΓΣ μίλησε για τα αποτελέσματα της, ενώ όπως τόνισε πλέον ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο επενδυτή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Από τους 10 πιστωτές ο μόνος δεν συμφώνησε να μετοχοποιηθεί το ποσό του και το θέλει πίσω είναι ο κ. Μαμιδάκης που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Οι άλλοι συμφώνησαν και από αυτούς σε τρεις, θα δοθούν κάποια ανταποδοτικά από την ΚΑΕ“.

Για το άρθρο 99: “Εχουν μείνει ακόμη οχτώ πιστωτές και ο ένας είναι ο Α.Σ. ΠΑΟΚ. Σε όλους είναι εκχωρημένα τα ποσά για φέτος και του χρόνου. Οι άλλοι 33 πιστωτές έχουν εξοφληθεί. Είχαμε πει πριν χρόνια πως θέλαμε να κάνουμε εξυγίανση και να μην πτωχεύσουμε. Ταυτόχρονα τρέξει και η διαδικασία της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου για το ποσό που μετοχοποιήθηκε“.

Για το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη: “Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση κάποιου υποψήφιου επενδυτή“.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δήλωσε: “Αυτή η διαδικασία έπρεπε να γίνει βάσει του άρθρου 99. Η διαδικασία αυτή βοηθά την ΚΑΕ στην εξυγίανση αλλά και στο να προσελκύσει η ΚΑΕ κάποιον επενδυτή. Στόχος είναι να έρθει ένας επενδυτής και προσωπικά θέλω να είναι ο Σαββίδης“.

Για το ότι μετοχοποίησε το μεγαλύτερο ποσό από τους δανειστές: “Υπάρχουν πολλοί που βοήθησαν την ΚΑΕ. Εκ μέρους αυτής, θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Αμοιρίδη, Βιολίδη, Πανάκα και Κουλουτμπάνη (σ.σ. όλοι τους μετοχοποίησαν χρήματα που έδωσαν)”.

Τέλος, αίσια έκβαση είχε η υπόθεση με τον Μάκη Σαβάογλου, ο οποίος απαιτούσε από την ΚΑΕ 20.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος πιστωτής είχε συμφωνήσει να του επιστραφούν σε διαρκείας, με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ να τον καλεί επί τρία χρόνια να τα παραλάβει, χωρίς εκείνος να το κάνει. Πλέον, ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε από το δικαστήριο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εκπέσει το άρθρο 99.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…