Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αναχώρησε για Ζιελόνα Γκόρα

Αναχώρησε για Ζιελόνα Γκόρα

pao anachorisi

pao-anachorisi

Μετά τη βαριά ήττα στη Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για τη Ζιελόνα Γκόρα (μέσω Μονάχου και Βερολίνου), προκειμένου για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Οι “πράσινοι” δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος παρέμεινε στην Αθήνα ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία για τη θλάση.

Ο Γκόραν Μπιέντοφ, εκ των άμεσων συνεργατών του Σάσα Τζόρτζεβιτς, λίγο πριν την “απογείωση” της αποστολής, επέστησε την προσοχή στους παίκτες του και στάθηκε στο γεγονός πως στην έδρα της, η πολωνική ομάδα είναι καλύτερη ενώ το παιχνίδι είναι “ζωής και θανάτου” για αυτούς.

“Η Ζιέλονα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να έχουν τρεις ήττες στα τρία πρώτα παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα, ωστόσο τα έχασαν και τα τρία στο τέλος. Με τη Ζαλγκίρις, τη Μπαρτσελόνα και τη Λοκομοτίβ Κούμπαν προηγούνταν στα τελευταία λεπτά αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα ως το τέλος. Μακάρι να έχουν ανάλογο φινάλε και στο μεταξύ μας παιχνίδι” επεσήμανε χαριτολογώντας και πρόσθεσε:

“Αγωνίζονται στην έδρα τους και χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη γεγονός που τους καθιστά ακόμη περισσότερο επικίνδυνους. Είναι μια σκληρή ομάδα που παίζει καλή άμυνα. Εμείς, από την πλευρά μας, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας”.

“Δεν υπάρχει εύκολο ματς”
pavlovic-anachorisi

Ο Σάσα Πάβλοβιτς, από την πλευρά του, υποστήριξε πως “Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για ένα σκληρό ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Από μέρους μας απαιτείται συγκέντρωση στην άμυνα και στην επίθεση και στα 40 λεπτά του αγώνα. Χρειαζόμαστε τη νίκη και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε”.

Για το παιχνίδι με την Μπάρτσα, εξήγησε ότι “γνωρίσαμε μια βαριά ήττα καθώς πληρώσαμε τα νεκρά μας διαστήματα. Μιλήσαμε μετά το ματς και αντιληφθήκαμε τα λάθη μας τα οποία και δεν πρέπει να επαναλάβουμε”.

Όσον αφορά την ευρεία επικράτηση κόντρα στον Κολοσσό, σχολίασε: “Ήταν μια καλή νίκη για εμάς. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ, πήραν χρόνο συμμετοχής και οι νεαροί παίκτες και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε. Πλέον, όλη μας η προσοχή βρίσκεται στον αγώνα με τη Ζιέλονα, όπου και χρειαζόμαστε τη νίκη”.

Τέλος, σχετικά με τα συνεχόμενα ταξίδια, δήλωσε: “Δεν είναι εύκολο να έχεις συνεχή ταξίδια, ωστόσο είμαστε επαγγελματίες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να ανταπεξέλθουμε και να μην επηρεαζόμαστε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…