Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Άλλαξε η φιλοσοφία μας”

“Άλλαξε η φιλοσοφία μας”

PAOK Soulis Markopoulos Pagkos

PAOK-Soulis Markopoulos-Pagkos

Η δεύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στην Α1 είναι γεγονός (μια εβδομάδα μετά την παρθενική για φέτος), σε βάρος του Κολοσσό, χωρίς να συνδυαστεί, όμως, και από καλή εμφάνιση. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στην πίεση που έχει καταβάλει τους παίκτες του και την αλλαγή, στο τακτικό κομμάτι, που φέρνει η προσθήκη του “Big Sofo“.

“Συγχαρητήρια στους παίκτες που είναι αρκετά πιεσμένοι αυτό το διάστημα για διάφορους λόγους. Τους βλέπω στις προπονήσεις, που δεν είναι όπως θέλουμε. Ο Κολοσσός είναι πολύ καλός, έχει χειριστές και δύναμη στο καλάθι. Είναι ομάδα που μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε σε πολλά σημεία και αυτό είναι δύσκολο. Πρέπει να είμαστε πιο κοντά σε παίκτες στην άμυνα και αυτό το καταφέραμε αρκετά καλά αν και στο 2ο δεκάλεπτο κάναμε λάθη δίνοντας τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πλησιάσει.

Η επίθεση δεν λειτούργησε, ο αντίπαλος μας έδωσε σουτ και δεν τα βάλαμε. Δεν έχουμε άστοχους παίκτες, αλλά παίκτες που μπορούν να σουτάρουν. Την Τετάρτη είχαμε μεγάλο ποσοστό και σήμερα χαμηλό στα τρίποντα. Η άμυνα μας δυνάμωσε στο τέλος και έτσι πήραμε το παιχνίδι.

Οι τραυματισμοί και τα διαδοχικά παιχνίδια είναι αυτά που μας πιέζουν. Είναι κομμάτια του παιχνιδιού που δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι θέμα χρόνου να τα κάνουμε”  ήταν η αρχική του τοποθέτηση, για να καταλήξει, μιλώντας για τη συνύπαρξη του Μάρκοβις με τον Σχορτσανίτη:

“Είναι πρόβλημα που δεν μπορώ να το συζητήσω. Άλλαξε η φιλοσοφία της ομάδας. Εμείς πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξουμε τελείως τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε τώρα με τον Σχορτσανίτη. Αυτό είναι δύσκολο και πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα. Στο Ρέθυμνο πήγαν καλά μαζί, γιατί μπήκαν τα σουτ. Δεν μπήκαν με τον Κολοσσό γι’ αυτό είχαμε προβλήματα”.

Ο Ουίλιαμ Χάτσερ, από την πλευρά του, δήλωσε: “Σκληρό παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που δεν θέλαμε να υποτιμήσουμε. Αντιμετωπίσαμε όσα περιμέναμε. Επιθετικά είχαμε άσχημη βραδιά δεν ήμασταν καλοί αλλά η άμυνα έκανε τη δουλειά για εμάς. Στο 4ο δεκάλεπτο χάσαμε κάποια σουτ αλλά όταν δεν δουλεύει η επίθεση του, θα πρέπει να έχεις καλή άμυνα και αυτό κάναμε για να πάρουμε τη νίκη”.

Όσον αφορά την αστοχία της ομάδας του, ήταν ανήμπορος να το εξηγήσει: “Δεν ξέρω γιατί. Θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Ήμουν σε κακή μέρα χωρίς να αισθάνομαι κουρασμένος. Χάσαμε ελεύθερα σουτ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ακόμη και έτσι νικήσαμε. Είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη μας και πάντα ένα σερί σου δίνει αυτοπεποίθηση.

Το κλίμα στις προπονήσεις και τα αποδυτήρια είναι πλέον πολύ καλύτερο. Είχαμε σκληρά παιχνίδια στην αρχή της σεζόν αλλά αρχίσαμε να βρίσκουμε τη φόρμα μας και με την προσθήκη του Σοφοκλή. Πιστεύουμε ότι έχουμε καλή ομάδα και οι προσδοκίες είναι υψηλές για τη συνέχεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …