Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ – Καβάλα 80-72

ΑΕΚ – Καβάλα 80-72

milosevic aek kavala

milosevic-aek-kavala

Η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να επιβληθεί της Καβάλας με 80-72 και να επεκτείνει το αήττητο της στα πέντε παιχνίδια. Η Ένωση δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο αλλά στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση της και έχτισε σημαντικές διαφορές, φθάνοντας στο ροζ φύλλο, χωρίς να αγχωθεί.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (ποιός άλλος;) ήταν για ακόμα μια φορά, ο κορυφαίος του συγκροτήματος του Ντράγκαν Σάκοτα, σημειώνοντας 13 πόντους και κατεβάζοντας 11 ριμπάουντ, ενώ η τριάδα των Μαλίκ Χέρστον (16π.-3ρ.-3ασ.), Μίλαν Μιλόσεβιτς (14π.-4ρ.) και Ντούσαν Σάκοτα (12π.-4ρ.) τον πλαισίωσε. Από την Καβάλα, διακριθέντες ήταν οι Ρομπ Τζόουνς και Τσαβντάρ Κοστόφ, με 22 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε υπεροχή στα πρώτα λεπτά, χτίζοντας διαφορά 6 πόντων (15-9 στο 4:30), με σουτ του Ουόρεν. Ο Βάργκας έβαλε συνεχόμενους πόντους και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά (19-16 στο 6′) και ο Κοστόφ ευστόχησε από μακρινή απόσταση για να φέρει το ματς στα ίσα (19-19 στο 7′). Η Ένωση αντέδρασε και ξαναβρήκε το δρόμο προς το καλάθι, έπαιξε καλύτερη άμυνα και ολοκλήρωσε την εναρκτήρια περίοδο, ούσα μπροστά με 28-21.

Παρόμοια η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν τον πρώτο λόγο και προηγήθηκαν με 7 πόντους (33-26 στο 14′), με τον Μιλόσεβιτς να βρίσκεται σε συνεχή σύνδεση με το αντίπαλο καλάθι και τον Κατσίβελη να παίρνει μπροστά. Όμως και πάλι, οι Καβαλιώτες βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν, βρήκαν σκορ από πολλούς παίκτες και ξανά ισοφάρισαν (42-42), 24 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Σε αυτό το διάστημα, οι γηπεδούχοι πρόλαβαν να σημειώσουν τρεις πόντους, με 1/2 βολές του Παπαντωνίου και καλάθι του Μιλόσεβιτς, για να πάνε στα αποδυτήρια με μικρό προβάδισμα (45-42).

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα ανέβασαν στροφές στην επανάληψη. Με τον Μαυροκεφαλίδη να παίρνει μπροστά, τον Σάκοτα να προστίθεται στην επιθετική εξίσωση και τον Χέρστον να παίζει εξαιρετική άμυνα και να μαζεύει ριμπάουντ, η ΑΕΚ εκτόξευσε τη διαφορά στο +14 (60-46 στο 25′). Δεν κατάφερε όμως να διατηρήσει την υπεροχή της σε διψήφιο επίπεδο, μιας και οι Μακεδόνες αντιπαρέταξαν τους Τζόουνς και Κοστόφ, οι οποίοι ροκάνισαν τη διαφορά και ο Σταμπουλής, με 2/2 βολές, διαμόρφωσε το 64-56, ύστερα από 30 λεπτά αγώνα.

Ένα καλάθι του Μαυροκεφαλίδη και ένα τρίποντο του Καλαμπόκη, στις αρχές της τελευταίας περιόδου, επανέφεραν την ψαλίδα σε διψήφιο νούμερο (69-56 στο 32′) και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ΑΕΚ. Η Ένωση επιβλήθηκε πλήρως μέχρι την κόρνα της λήξης, διατηρώντας τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, φθάνοντας μέχρι και το +15 (74-59 στο 33′).

Διαιτητές: Καλδίρης – Παφίλης – Παγώνης.
Τα δεκάλεπτα: 28-21, 45-42, 64-56, 80-72.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Σάκοτα 12 (2), Χέρστον 16, Μαυροκεφαλίδης 13 (1), Κάρτερ 2, Ουόρεν 8, Ανοσίκε, Παπαντωνίου 3, Μιλόσεβιτς 14 (1), Σκραμπ 3 (1), Κατσίβελης 2, Καλαμπόκης 7 (1).
ΚΑΒΑΛΑ (Τζήμας): Βαν Ντερ Μαρς 4, Κοστόφ 16 (2), Τζόουνς 22 (2), Καλαϊτζίδης 4, Ρόμπινσον 8 (1), Κεμπ 2, Γιαννακίδης, Σταμπουλής 7 (1), Γκέλιος, Λίβας 3 (1), Βάργκας 6.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…