Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Βελτιωνόμαστε…”

“Βελτιωνόμαστε…”

Sasa Djordjevic Sasa Pavlovic Panathinaikos Karsiyaka

Sasa-Djordjevic-Sasa-Pavlovic-Panathinaikos-Karsiyaka

Την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε της Καρσίγιακα με 85-73.

Ο τεχνικός των “πρασίνων”, Σάσα Τζόρτζεβιτς, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού, έπλεξε το εγκώμιο του Τζέιμς Γκίστ, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα (σ.σ 27 πόντοι), ενώ εξήρε και την προσφορά των Διαμαντίδη και Καλάθη.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να παίζεις σαράντα λεπτά με συγκέντρωση. Είχαμε ετοιμάσει το παιχνίδι πολύ καλά. Ήταν το αντίθετο από τα προηγούμενο παιχνίδι. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο συνεχίσαμε να παίζουμε το παιχνίδι μας και δεν έπεσε η διαφορά κάτω από τους δέκα.

Ο Τζέιμς Γκιστ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Όχι το καλύτερο στην καριέρα του, αλλά πολύ κοντά σε αυτό. Είχε ενέργεια, ο Διαμαντίδης συνδέεται εξαιρετικά και διάβασε τα πάντα στο παιχνίδι παίζοντας πολύ καλά, μαζί με τον Νικ Καλάθη έδωσαν 19 ασίστ κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την επίθεσή μας.

Ήταν μία αθλητική και γρήγορη ομάδα απέναντί μας. Μία ομάδα με βαθύ πάγκο. Είχαν νικήσει την Μπαρτσελόνα πριν μία εβδομάδα και τους προσέξαμε. Πιστεύω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο η συγκέντρωση των παικτών και η θέλησή τους για νίκη.

Η άμυνά μας μπορεί να δουλευτεί και μπορεί να μας δώσει πολλά, αλλά είναι νορμάλ και φυσιολογικό να… αφαιρεθούμε σε κάποια κομμάτια. Είμαστε μία ομάδα που βελτιωνόμαστε, ακόμα είναι πολύ νωρίς για τους παίκτες μας και θέλουμε να εξελισσόμαστε ως ομάδα. Όταν κυκλοφορούμε την μπάλα, όπως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ“.

Για τη διάθεση και την ενέργεια που δείχνουν οι παίκτες του είπε: “Δεν είχαμε πολλά επίσημα παιχνίδια και η προσπάθειά μας και η ενέργεια ήταν καλή. Οι παίκτες μας βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι. Ο χρόνος συμμετοχής προσαρμόζεται σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε κάποιες προσαρμογές στην συμμετοχή των παικτών σε δύο δεκάλεπτα. Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…