Κεντρική Διεθνή Τραμπζονσπόρ – Άρης 74-71

Τραμπζονσπόρ – Άρης 74-71

hagins aris trabzonspor

hagins-aris-trabzonspor

Η επιστροφή του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση αλλά όχι και με ένα “διπλό” καθώς ηττήθηκε με 74-71, από την Τραμπζονσπόρ. Οι Θεσσαλονικείς πάλεψαν μέχρι τέλους, κατάφεραν να προηγηθούν πολλές φορές, έπαιξαν καλή άμυνα όμως η αστοχία από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (14/24 ήτοι 58%) αλλά και κάποια χαμένα ελεύθερα σουτ στα τελευταία λεπτά, έκριναν την έκβαση του αγώνα.

Ο Τζέρελ ΜακΝίλ αποτέλεσε το “πρώτο βιολί” των “κιτρινόμαυρων“, με 15 πόντους, με τον Τζαμέλ Χάγκινς, των 14 πόντων και 7 ριμπάουντ, να τον πλαισιώνει. Εκ των Τούρκων, κορυφαίος ήταν ο Αντρίγια Στιπάνοβιτς, που σημείωσε 19 πόντους, έχοντας συμπαραστάτη τον Ντουάιτ Χάρντι, με 14 πόντους.

Πολύ άστοχες και επιπόλαιες αμφότερες οι ομάδες στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε με περισσότερη ενέργεια, έδειξε μεγαλύτερο πάθος και υπερίσχυσε στα ριμπάουντ ενώ αμυντικά κατόρθωσε να κλείσει τους διαδρόμους και να μην επιτρέψει εύκολα καλάθια τους γηπεδούχους.

Οι Χάγκινς και ΜακΝίλ κουβάλησαν επιθετικά την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ενώ στην αντίπερα όχθη ο Στιπάνοβιτς έβαλε 6 πόντους, με δύο γκολ-φάουλ, αποτελώντας τη μοναδική απειλή για το “κιτρινόμαυρο” καλάθι. Το προβάδισμα εναλλασσόταν με τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία (10-13 στο 7’) αλλά την Τραμπζονσπόρ να ολοκληρώνει προηγούμενη (17-16) την περίοδο.

Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που πήρα τα ηνία της αναμέτρησης στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Κίνσεϊ και Σανλί ανέλαβαν δράση, η αμυντική και επιθετική συγκέντρωση των “αρειανών” μειώθηκε και η διαφορά αυξήθηκε στους 6 πόντους (22-16 στο 12’). Οι φιλοξενούμενοι, με την αμερικανική τετράδα των ΟυότερςΜακΝίλΧάγκινςΟυάιτ, να ηγείται, πλησίασε στον πόντο (26-25 στο 15’) αλλά δεν κατόρθωσε κάτι παραπάνω.

Ο Άρης έβγαλε κάποιες καλές άμυνες αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση και ο Κίνσεϊ, με ένα εντυπωσιακό φόλοου απ κάρφωμα, πρόλαβε την κόρνα του ημιχρόνου, διαμορφώνοντας το 37-31, του πρώτου εικοσαλέπτου.

Η υπεροχή της τούρκικης ομάδας, ισχυροποιήθηκε στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές ολιγωρίες του Άρη, ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και προηγήθηκαν μέχρι και με 9 πόντους (43-34 στο 23′). Η ελληνική ομάδα, όμως, δεν τα παράτησε. Με υπομονή και επιμονή, μέσα από την άμυνα της βρήκε ρυθμό και αυτοπεποίθηση, οι Κοέν και ΜακΝίλ ανέλαβαν δράση στην επίθεση και η ψαλίδα μειώθηκε στο -1 (50-49), με 1:24 να απομένουν για το τέλος της περιόδου.

Αλλά ο Χάρντι, με τρίποντο, και ο Ντεμιρέλ, απάντησαν και έδωσαν προβάδισμα 6 πόντων (55-49) στην ομάδα τους, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σε αυτό, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, ξεκίνησαν με επιμέρους 11-4, καταφέρνοντας να ανακτήσουν το προβάδισμα (59-60 στο 34′), για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο, δια χειρός Κοέν. Οι Τούρκοι ανέκτησαν την πρωτοκαθεδρία (64-60) με γρήγορο 5-0 αλλά οι “αρειανοί” αντέδρασαν και, μέσω της άμυνας τους, βρήκαν χώρο στο ανοιχτό γήπεδο και έφεραν το ματς στα ίσα (64-64 στο 37′).

Ο Όντομ φρόντισε να επαναφέρει την ομάδα του σε θέση οδηγού, με συνεχόμενα καλάθια, ενώ ο Στιπάνοβιτς έκανε το 70-67, 26 δεύτερα πριν το τέλος, καθώς προηγουμένως οι Θεσσαλονικείς σπατάλησαν σημαντικές κατοχές και πολλές βολές. Ο Χάρντι πέτυχε το απόλυτο από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (72-67), με 14 δευτερόλεπτα να απομένουν, κλειδώνοντας την υπόθεση νίκη για τον σύλλογο της Τραπεζούντας.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 37-31, 55-49, 74-71.
ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Μάρκοβιτς): Όντομ 11 (1), Σανλί 9, Καντάν 4, Χάρντι 14 (2), Βελίτσκοβιτς, Ντεμιρέλ 4, Κίνσεϊ 9 (1), Γιλντιρίμ, Γκιουλασλάν, Στιπάνοβιτς 19, Κούλιγκ 4.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 3, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς, Ουάιτ 12 (2), Ουότερς 12, Ζάρας, Χάγκινς 14, Κοέν 8, Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 15.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…