Κεντρική Ασίστ Shadow Το ξέσπασμα του Μπαρτζώκα

Το ξέσπασμα του Μπαρτζώκα

bartzokas aerodromio

bartzokas-aerodromio

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην “Ομάδα” ενόψει της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας στην οποία, η ομάδα του, Λοκομοτίβ Κουμπάν, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό και στα συναισθήματα του μετά από αυτή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Γιατί καθυστέρησε να αναλάβει μια ομάδα μετά τον Ολυμπιακό: “Αφενός ήθελα λίγο να αποφορτιστώ και να ηρεμήσω, στη συνέχεια που ήρθε η πρόταση από την Μπεσίκτας δεν ήθελα να αναλάβω ομάδα στη μέση της χρονιάς και τέλος ήταν μια καλή ευκαιρία αυτόν τον χρόνο να δω λίγο περισσότερο την οικογένειά μου αλλά και να βελτιώσω αισθητά τα αγγλικά μου με ιδιαίτερα”.

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες πως δεν είδε τον τελικό της Ευρωλίγκας: “Ναι, ούτε τον τελικό της Ευρωλίγκας ή του πρωταθλήματος. Ηταν συνειδητή επιλογή. Εκείνο το βράδυ μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό, επιστρέφοντας στο ΣΕΦ, δεχτήκαμε επίθεση από οπαδούς, όλη η ομάδα, και οι παίκτες. Εκεί είπα “φτάνει”, ανέλαβα όλη την ευθύνη και παραιτήθηκα. Πήρα όλη την πίεση πάνω μου και δεν ήθελα να στενοχωρήσω κανέναν.

Δεν πήγαινε άλλο και, ξέρεις, με αυτήν την έξαρση των social media και στην Ελλάδα ο καθένας μπορεί ανώνυμα να γράφει χυδαία πράγματα για σένα και την οικογένειά σου και να σε λοιδορεί. Σε επηρεάζει κάτι τέτοιο, έβλεπα τον χαρακτήρα μου να αλλοιώνεται και να είμαι διαφορετικός ακόμα και στο σπίτι μου. Πέρασα πολύ δύσκολα, ζορίστηκα και αν θέλετε και οικονομικά, αυτά τα χρήματα του συμβολαίου που άφησα έλειψαν από την οικογένειά μου”.

Γιατί δεν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι όταν και είχε πρόταση: “Το εύκολο τότε θα ήταν να φύγω, έχοντας πάρει την Ευρωλίγκα και με την ομάδα να ξεκινάει με -2 στην επόμενη σεζόν, με πολλά ματς κεκλεισμένων και αρκετούς νέους παίκτες. Ομως πάντα δρω με βάση το συναίσθημα. Οι Τούρκοι μού είχαν προσφέρει πενταπλάσια χρήματα από όσα έπαιρνα στον Ολυμπιακό τη σεζόν που πήραμε την Ευρωλίγκα. Τους είπα ότι προέχει η ομάδα μου που είχε και το δικαίωμα να ενεργοποιήσει τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου μου.

Μου ζήτησαν να δεσμευτώ ότι αν δεν έμενα στον Πειραιά, η Φενέρ θα ήταν η πρώτη μου επιλογή και αυτό έκανα γραπτώς. Φανταστείτε ότι ακόμα και μετά την αύξηση από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, τα χρήματα της Φενέρ ήταν δυόμισι φορές περισσότερα, αλλά δεν το μετάνιωσα στο ελάχιστο και ευχαριστώ από την καρδιά μου τους αδελφούς Αγγελόπουλους για όλα.

Τους χρωστάω πολλά και νομίζω ότι η εκτίμηση είναι αμοιβαία βλέποντας και αυτοί εμένα να είμαι ίσως ο μόνος προπονητής που άφησα όλο μου το συμβόλαιο και απλά πληρώθηκα τον μήνα που δούλεψα”.

Εάν θεωρεί ότι έχει μερίδιο στην περσινή επιτυχία του Ολυμπιακού: “Η επιτυχία πιστώνεται στον κόουτς Σφαιρόπουλο, στους παίκτες και στη διοίκηση. Εγώ δεν έκανα τίποτε παραπάνω από τη δουλειά του κάθε προπονητή. Δεν έχω την παραμικρή συμμετοχή στην περσινή επιτυχία της ομάδας και το εννοώ πραγματικά”.

Κρατάει βαθιά μέσα του τις όμορφες αναμνήσεις με τον Ολυμπιακό και το ονειρικό ταξίδι του 2013 μέχρι τον θρίαμβο στο Λονδίνο (“βάζοντας 100 πόντους στη μεγάλη Ρεάλ στον τελικό και νικώντας 17 πόντους την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό” θυμάται) και χαρακτηρίζει εξίσου – αν όχι μεγαλύτερο – άθλο την πορεία με το “φτωχό” Μαρούσι των 1,2 εκατ. ευρώ, με απλήρωτους στο τέλος παίκτες και προπονητές να χάνουν στο σουτ την πρόκριση στους 8 της Ευρωλίγκας. Ο ίδιος σε όποια πόλη της Ευρώπης βρεθεί αναφέρει:

Εισπράττω ευγνωμοσύνη από τους φίλους του Ολυμπιακού και απεριόριστη εκτίμηση από μεγάλους συναδέλφους προπονητές για την πορεία που έχω μέχρι σήμερα”.

Ποια τα συναισθήματα του όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό: “Παγωμάρα. Αυτό ήταν το συναίσθημα που ένιωσα φεύγοντας από τον Ολυμπιακό. Με πλήγωσε αυτό που έγινε στον περίγυρο και δεν σας κρύβω ότι μειώθηκε η εκτίμησή μου για το περιεχόμενο τελικά αυτής της χώρας, της ομορφότερης του κόσμου με τη χειρότερη νοοτροπία πολλών ανθρώπων. Ισως τώρα στο εξωτερικό να μου δοθεί η ευκαιρία να εκτιμήσω την Ελλάδα και πάλι. Αν μην τι άλλο, θα δουλεύω και πάλι απρόσκοπτα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…