Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός To σερβικό “κλειδί” του Παναθηναϊκού

To σερβικό “κλειδί” του Παναθηναϊκού

kouzmic

kouzmic

Ο Παναθηναϊκός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, έχοντας κερδίσει τον Ολυμπιακό μέσα σε 11 μέρες με δύο διαφορετικούς τρόπους σε δύο διαφορετικές έδρες.

Και αν το πρώτο παιχνίδι δεν ήταν και ο καλύτερος καθρέφτης των δύο ομάδων, μιας και ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους, στη χθεσινή αναμέτρηση η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς απέδειξε πως τη δεδομένη στιγμή είναι ανώτερη από εκείνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να προηγήθηκε με 30-15, ωστόσο δεν μπόρεσε να υπερασπίστει τη μεγάλη υπέρ του διαφορά, με το “τριφύλλι”, αν ήταν πιο προσεκτικό στο φινάλε, να μπορούσε να “καθαρίσει” εύκολα την υπόθεση νίκη.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού όσο έβρισκαν στόχο τα τρίποντά τους. Όταν η στεφάνη μίκρυνε, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν είχαν απαντήσεις στους “πράσινους”, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα, έπαιρναν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.

Το κλειδί της νίκης του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο “αιώνιο” ντέρμπι ήταν ο Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο Σέρβος σέντερ είναι ο μετρ των ειδικών αποστολών και με την εξαιρετική άμυνά του στο πικ εν ρολ, βοήθησε τους “πράσινους” να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή.

Στο δεύτερο παιχνίδι, δε, με τον Ολυμπιακό, ο Κούζμιτς βοήθησε πολύ και στο επιθετικό κομμάτι, πετυχαίνοντας πολλούς κρίσιμους πόντους. Στον Σέρβο, άλλωστε, πιστώνεται η μεγάλη επιστροφή του Παναθηναϊκού στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, καθώς και το προβάδισμα του “τριφυλλιού” στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο, όταν με καλάθι και φάουλ, έδωσε το προβάδισμα με 4 πόντους (61-57 στο 35′) στην ομάδα του.

Ο Κούζμιτς αμφισβητήθηκε πολύ το καλοκαίρι, πολλοί χαρακτήρισαν αποτυχημένη τη μεταγραφή του πριν καν αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Σέρβος σέντερ δίνει τις καλύτερες απαντήσεις εντός των τεσσάρων γραμμών, αποτελώντας άξιο συμπαραστάτη του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στη ρακέτα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…