Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Θέλουμε την πρόκριση”

“Θέλουμε την πρόκριση”

biendof

biendof

Ο εκ των συνεργατών του Σάσα Τζόρτζεβιτς, Γκόραν Μπιέντοφ, έγραψε στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού για τη μέχρι τώρα παρουσία του στο “τριφύλλι”, τα ταξίδια στην Κίνα και τη Ρωσία, ενώ δεν παρέλειψε, φυσικά, να αναφερθεί στο μεγάλο αυριανό (8/10) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά το blog του στο paobc.gr:

Καλησπέρα σε όλους,

Καταρχήν θα ήθελα να σας μεταφέρω τη χαρά μου που θα επικοινωνούμε από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας και θα μιλάμε για μπάσκετ ώστε να μπορέσουμε σας να βοηθήσουμε προκειμένου να έχετε μια καλύτερη εικόνα της ομάδας. Πριν πούμε κάτι άλλο θα ήθελα να σας επισημάνω κάτι: Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, είναι προνόμιο για έναν προπονητή να δέχεται πρόταση από αυτόν τον σύλλογο που σημαίνει τόσο για το άθλημα και την ιστορία του.

Δέος…

Το τελευταίο διάστημα συνέβησαν όλα τόσα γρήγορα. Τελειώσαμε τις υποχρεώσεις μας με την Εθνική Σερβίας την Κυριακή, οπότε είχαμε μπροστά μας ελάχιστο χρόνο για να έρθουμε στην Αθήνα καθώς υπήρχε την Τετάρτη το φιλικό παιχνίδι και η ημέρα τιμής στα τόσο σημαντικά πρόσωπα του συλλόγου. Ο κόουτς, ο Ραντούλιτσα, ο Κούζμιτς και εγώ λοιπόν πήραμε τον δρόμο για την Αθήνα όπου και φτάσαμε την Τετάρτη το μεσημέρι. Είχαμε ουσιαστικά μόλις μία μέρα στην πατρίδα μας για να χαιρετήσουμε τις οικογένειες μας.

Θυμάμαι τη στιγμή που φτάσαμε στην Αθήνα, γινότανε χαμός στην πόλη από μια απίστευτη νεροποντή. Φοβερή κίνηση, άγχος για να προλάβουμε και γενικά μια κατάσταση κάπως ….τρελή. Ο Ραντούλιτσα θυμάμαι έψαχνε τα παπούτσια του, ο Κούζμιτς το γήπεδο, εμείς είχαμε κολλήσει στην κίνηση. Μόλις φτάσαμε, λοιπόν, μας χαιρετούσε κόσμος που ακόμη δε γνωρίζαμε και κοιτούσαμε κάπως στα χαμένα. Αυτό όμως που συνέβη όταν βγήκαμε στην αρένα δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ξέραμε πως ήταν ένα φιλικό ματς, αλλά δε ξέραμε πως θα συναντήσουμε τόσες χιλιάδες κόσμου. Γύρισα το βλέμμα και είδα περίπου 15.000 στις εξέδρες. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό το συναίσθημα.

Ταλαιπωρηθήκαμε αλλά γνωριστήκαμε

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερες. Την επόμενη της Τετάρτης κάναμε μια κανονική προπόνηση και την Παρασκευή αναχωρήσαμε για το ταξίδι στην Κίνα. Ταξιδέψαμε με αεροπλάνα, πούλμαν, περάσαμε σύνορα, δώσαμε δύο φιλικούς αγώνες και εκπροσωπήσαμε τον σύλλογο στην Ασία. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να κάνουμε δυνατές και κανονικές προπονήσεις, αλλά τουλάχιστον μέσα σε αυτό το διάστημα που περάσαμε τόσες ώρες μαζί είχαμε τη δυνατότητα να γνωριστούμε, να μιλήσουμε και να μάθει πιο γρήγορα ο ένας τον άλλο.

Μετά ακολούθησε το ταξίδι στη Μόσχα όπου πάλι έπρεπε να διανύσουμε μια απόσταση περισσότερων από δέκα ώρες πτήσης. Εκεί, δώσαμε δύο δυνατά φιλικά υψηλού επιπέδου με την Ούνιξ Καζάν και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ μας βγήκε η κούραση στο δεύτερο ημίχρονο αλλά κάναμε καλή δουλειά και χάσαμε το παιχνίδι στο τελευταίο σουτ. Γενικά, όμως, είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας σε αυτά τα φιλικά παιχνίδια.

Κοιτάμε τον εαυτό μας

Ακολουθεί ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Παίζουμε εκτός έδρας σ’ ένα παιχνίδι νοκ άουτ και ασχέτως αν θα είναι άδειο το γήπεδο δεν αλλάζει πολύ η ουσία. Έχουμε απέναντι μας έναν μεγάλο αντίπαλο και θέλουμε πολύ να καταφέρουμε να πάρουμε εμείς την πρόκριση. Βλέπουμε ποιον έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε αλλά περισσότερο πρέπει να δούμε τον εαυτό μας και το δικό μας κομμάτι. Προέχει να βελτιωθούμε εμείς και να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που μας απομένει για να καταλάβουμε εμείς τι θέλουμε στο δικό μας παιχνίδι. Αυτό είναι η προτεραιότητα μας. Εξάλλου, είναι ακόμη πολύ νωρίς και οι δύο ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες όμως είναι ένας μεγάλος στόχος για την ομάδα και πρέπει ν’ ανταποκριθούμε.

Τα ξαναλένε σύντομα
Γκόραν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…