Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Θέλει προσοχή”

“Θέλει προσοχή”

Soulis Markopoulos Paok

Soulis Markopoulos-Paok

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο (14/10, 19:00) τη Σζολνόκι στην Πυλαία, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Γιούροκαπ, και οι Σούλης Μαρκόπουλος και Ουίλιαμ Χάτσερ μίλησαν για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Δικεφάλου του Βορρά.

“Είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Σζολνόκι διαθέτει καλό ρόστερ, παίζει καλό μπάσκετ κι έχει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της. Της αρέσει να τρέχει και εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό. Το πρόβλημα του Κώστα Χαραλαμπίδη είναι παλιό. Εμείς πρέπει με τους παίκτες που έχουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Θέλει προσοχή, να μην τους αφήσουμε ελεύθερα σουτ. Παίζουν καλά μέσα στο καλάθι”, δήλωσε αρχικά ο Σούλης Μαρκόπουλος και πρόσθεσε:

“Εμείς θέλουμε μέσα από τους αγώνες να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν μπορείς να αγνοήσεις τη δυναμική των αντιπάλων. Πρέπει να τους διαβάσεις και να τους βγάλεις έξω από το παιχνίδι που θέλουν να κάνουν. Όλοι έχουν δυνατά ρόστερ και είναι καλοί αντίπαλοι. Στη Σζολνόκι έχουν καλούς παίκτες, έχουν καλαθοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία. Διαθέτουν καλούς σουτέρ”.

Από την πλευρά του, ο Ουίλιαμ Χάτσερ τόνισε: “Αισθάνομαι πολύ ωραία που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ. Νιώθω πολύ άνετα στη Θεσσαλονίκη και η προσαρμογή μου είναι πολύ εύκολη. Η προπόνηση πάει καλά. Βέβαια, πρέπει να μάθω τους παίκτες και τα συστήματα, αλλά για την ώρα όλα εξελίσσονται πολύ φυσιολογικά. Το Eurocup είναι τελείως διαφορετική διοργάνωση από το ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το… δεξί. Η Σζολνόκι είναι δύσκολη ομάδα. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε, γιατί το επίπεδο του ουγγρικού πρωταθλήματος είναι χαμηλότερο του ελληνικού. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα μας, ωστόσο, δείχνει να αποκτά ομοιογένεια, ο συνδετικός ιστός υπάρχει, πιστεύω θα έχουμε ένα καλό σύνολο”.

Για τις διαφορές που διαπίστωσε στην ομάδα, σε σχέση με την προηγούμενη φορά που έπαιξε στον ΠΑΟΚ, πρόσθεσε: “Η ομάδα φέτος είναι πιο αθλητική. Αποτελείται από πιο νεαρά παιδιά, αλλά και από παίκτες με εμπειρία Ευρωλίγκας, όπως ο Βασιλειάδης και ο Τέπιτς. Έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν τα πάντα, που είναι και σκόρερ και πασέρ. Αισθανόμαστε πολύ καλά ο ένας με τον άλλον και ο ένας συμπαθεί τον άλλον”.

Όσον αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και το επίπεδό του πρόσθεσε: “Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει σοβαρές βλέψεις, δεν είναι άπιαστο το επίπεδο των δύο μεγάλων. Την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει πολύ καλή παρουσία μέχρι το τέλος της σεζόν”.

Τέλος, σε ερώτηση για τον αυξημένο ρόλο του, λόγω του τραυματισμού του Τσόχλα, συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει επιλογή από τη στιγμή που υπάρχει ο τραυματισμός του Τσόχλα. Το θετικό είναι ότι έχω ξαναπαίξει στον ΠΑΟΚ, ξέρω και τον κόουτς και όλο το προπονητικό τιμ. Είμαι άνετος και δεν αισθάνομαι κάποια πίεση. Μπορώ να ενσωματωθώ αμέσως στην ομάδα, ξέρει και η ομάδα τι μπορεί να περιμένει από εμένα, ξέρω κι εγώ τι να περιμένω από την ομάδα. Έχω παίξει ξανά με το Μαργαρίτη, τον Δέδα, τον Χαραλαμπίδη, τον Λιάπη. Ήταν πολύ ευχάριστη η υποδοχή, όλοι είπαν ότι χάρηκαν που με είδαν. Ελπίζω να λένε την αλήθεια (γέλια). Εγώ, πάντως, χάρηκα που τους είδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…