Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τακτικισμοί τρόμου

Τακτικισμοί τρόμου

bousias osekk

bousias-osekk

Έχει γίνει πολύς ντόρος σχετικά με την αναφορά του προέδρου της ΟΔΚΕ, Ηλία Καφφέ, στην “εγκληματική οργάνωση“, η οποία δρα στον χώρο του μπάσκετ (και όχι μόνο αυτόν της διαιτησίας). Εκ των πρώτων που αντιτάχθηκαν σε αυτήν την άποψη – τοποθέτηση ήταν ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αχαΐας – Ηλείας, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μπούσια.

Εδώ και καιρό αιτήθηκε “με την ευκαιρία της Έκτακτης Γ.Σ. της ΟΔΚΕ στη Λάρισα στις 31-10-15 σας προτείνουμε να πραγματοποιηθεί και η Ετήσιας Γ.Σ. της Ομοσπονδίας για τον Οικονομικό και Διοικητικό Απολογισμό”. Λίγο μετά, για το ίδιο αίτημα βρήκε δύο συνοδοιπόρους, τους Συνδέσμους Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Λογικό το αίτημα και η Γενική Συνέλευση είναι κυρίαρχο όργανο σε κάθε Ομοσπονδία (κι όχι μόνο). Εκεί πρέπει να συζητούνται όλα. Αίφνης, λίγες ημέρες πριν τη Γενική Συνέλευση, κυκλοφόρησε έγγραφό – προς τους Συνδέσμους. Με αυτό δίδεται εξουσιοδότηση “στους δικηγόρους Πειραιά Δημήτριο Διαθεσόπουλο του Μιχαήλ ή/και Μιχαήλ Διαθεσόπουλο του Δημήτριου, όπως έκαστος από αυτούς ξεχωριστά, αλλά και οι δύο από κοινού, προβούν σε κάθε νόμιμη και απαραίτητη ενέργεια, για την ακύρωση και αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ

(α) για την διενέργεια έκτακτης Γ.Σ. στις 31.10.2015 στη Λάρισα και
(β) για τη διενέργεια της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. στις 31.10.2105 στη Λάρισα, ασκώντας κάθε νόμιμο ένδικο βοήθημα και μέσο, παριστάμενοι ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου ή/και αρχής και εν γένει πράξουν κάθε τι το απαραίτητο και προβλεπόμενο μέχρι πλήρους περαίωσης της εντολής αυτής”.

Αυτοί που αξίωσαν (και είχαν δίκιο) να συζητηθούν όλα (ενώπιος ενωπίω) στη Γενική Συνέλευση, εκεί όπου θα συζητιόταν όχι μόνο τα περί “εγκληματικής οργάνωσης“, αλλά και οι οφειλές της ΕΟΚ προς τους διαιτητές, τώρα επιχειρούν τη ματαίωσή της. Στροφή 180 μοιρών.

Άλλη μια σύμπτωση: Δικηγόρος που προτείνεται είναι ο κ. Διαθεσόπουλος, ο οποίος (σύμπτωση) μαζί με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο πήγαν τις διοργανώσεις των Νέων στον Βόλο και κατά τη διάρκειά τους εξήραν την προσφορά του Αχιλλέα Μπέου στον ελληνικό αθλητισμό. Σύμπτωση είπαμε.

Επειδή, όμως, οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, γνωρίζουν την ιστορία κάθε παράγοντα (περί της νομικής επάρκειας του κ. Διαθεσόπουλου ουδείς λόγος), τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα.

Δικαίωμα καθενός να πράττει αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον χώρο του κι αυτούς που τον ψήφισαν. Υποχρέωσή μας να κρίνουμε τη στάση όλων και να ερμηνεύουμε τους… τακτικισμούς. Η αλήθεια είναι μία: Φοβούνται να κοιτάξουν τον Ηλία Καφφέ και να αντιπαρατεθούν μαζί του, γιατί δεν έχουν επιχειρήματα, γιατί γνωρίζουν πως για κάθε καταγγελία του έχει στοιχεία. Γι’ αυτό και κάνουν κινήσεις πανικού, εντυπωσιασμού, αλλά και καθυστέρησης λήψης αποφάσεων.

Άλλωστε -σε προσωπικό επίπεδο- μόνο χαμένοι δεν βγαίνουν, καθώς (άλλη μια σύμπτωση) αίφνης βρίσκονται να σφυρίζουν αγώνες Α1 κατηγορίας. Βρε κάτι συμπτώσεις

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…