Τα… αδύνατα σημεία

Spanoulis Diamantidis Olympiacos Panathinaikos

Spanoulis-Diamantidis-Olympiacos-Panathinaikos

Όταν νικάς δύο φορές τον “αιώνιο” αντίπαλο, σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις δικαιούσαι να νιώθεις καλά και πως έχεις χρόνο να διορθώσεις τα κενά. Και δεν είναι λίγα. Άλλωστε, το πρόβλημα πια είναι στην άλλη όχθη του ποταμού… Κι επειδή συνήθως ο ηττημένος είναι αυτός που μας απασχολεί μετά το τέλος κάθε ντέρμπι, ας ξεκινήσουμε με τον νικητή:

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μέσα στο “ζωγραφιστό“. Με τον Κούζμιτς να είναι ο άνθρωπος του αγώνα, δεν κρύβεται η αδυναμία στο να κυνηγήσουν τα βαριά κορμιά των “πράσινων” τους αντίπαλους σέντερ. Γιατί μην ξεχνάτε, δεν υπήρχε στην εξίσωση ο Χάντερ, που -αλίμονο- διαφοροποιεί τα δεδομένα.

Ο Ραντούλιτσα για τα λεφτά που παίρνει είναι πολύ κακός αμυντικός. Τον… χτυπάνε στα πόδια και πάει στράφι η εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά των περιφερειακών, που πιέζουν με συνέπεια στην μπάλα και “χαλάνε” τις επιθέσεις των αντιπάλων τους.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει σβήσει από τον χάρτη (για την ώρα) και τον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη. Ως εκ τούτου το πλάνο με τους νεαρούς Έλληνες παίκτες υποχωρεί για την ώρα. Μπορεί κανείς να πει ότι ήταν δύσκολα τα ματς, αλλά τέτοια παιχνίδια κάνουν τους νέους παίκτες… (μπασκετικά) άνδρες.

Από αυτό το σημείο να ξεκινήσουμε την αναφορά στον ηττημένο. Ο Ολυμπιακός είχε κορυφαίο παίκτη τον Παπαπέτρου κι αυτό κάτι λέει. Ο Αγραβάνης έχει σαφέστατο χρόνο συμμετοχής, άρα εδώ το πλάνο προχωρά χωρίς διακοπές.

Στο λιμάνι υπάρχουν δύο θέματα προς επίλυση:
Ο Βασίλης Σπανούλης δεν πάει ως το λέι απ. Μεγαλώνει, δεν τον κρατάνε τα πόδια του, τον διαβάζουν πιο εύκολα οι αντίπαλοι κι ως σουτέρ (ο μοναδικός τρόπος έκφρασής του) χάνει μεγάλη από την επιθετική του αποδοτικότητα. Η εμμονή στο ίδιο σύστημα, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να παίρνει ψηλά την μπάλα και να προσπαθεί να πάει αντίθετα από το σκριν, είναι πιο προβλέψιμη από το αυριανό ξημέρωμα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλείται να βρει εναλλακτικά επιθετικά σενάρια. Με τον Χάκετ τόσο μπερδεμένο είναι δύσκολο. Και γίνεται ακόμα χειρότερο, από τη στιγμή που ο Στρόμπερι δεν έχει ρόλο. Αυτό είναι το δεύτερο ζήτημα: Οι ξένοι.

Θα πει κανείς είναι ακόμα νωρίς. Συμφωνούμε, αλλά ήδη οι “ερυθρόλευκοι” μετρούν 0/2 και λίγο έλειψε να χάσουν με διαφορά που θα τους έβαζε σε μεγαλύτερους μπελάδες. Με τον Χάκετ να πετυχαίνει ένα καλάθι, με ελάχιστες προσπάθειες και τον Στρόμπερι να μπαίνει όταν φορτώνονται οι άλλοι με φάουλ και να έχει μηδενική επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του, ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα.

Η λογική λέει πως θα πάρουν όλοι τον χρόνο τους. Άλλωστε, για παράδειγμα απόψε, ο Κούζμιτς ήταν με απόσταση ο κορυφαίος του γηπέδου. Έδειξε πως δεν βρέθηκε τυχαία στο ρόστερ. Ενδεχομένως και ο Χάκετ θέλει χρόνο (άλλωστε ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο αργά την προετοιμασία του, λόγω Εθνικών), και ο Στρόμπερι μπορεί να βρει τα πατήματά του.

Για την ώρα, όμως, ο Ολυμπιακός στερείται δημιουργού κι αν ο Χάκετ δεν μπει στα… παπούτσια του Σπανούλη (δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα και να αρχίσει να κοιτάζει την αγορά.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…