Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Στέλιο, είσαι παικταράς αγόρι μου!

Στέλιο, είσαι παικταράς αγόρι μου!

souliotis pateras hronis

souliotis-pateras-hronis

Είναι ένα παιδί που στην πιο τρυφερή ηλικία, η ζωή του άλλαξε άρδην. Ο Στέλιος Σουλιώτης ξύπνησε ένα πρωί, όταν ήταν πέντε χρονών, κι είπε στον πατέρα του ότι δεν ένιωθε τα πόδια του. Απόλυτα υγιές μέχρι εκείνη τη στιγμή, προσβλήθηκε από κάποιο μικρόβιο.

Είναι μια περίπτωση στο εκατομμύριο” είπαν οι γιατροί στον πατέρα του, όμως η ουσία ήταν πως ο μικρός Στέλιος έχασε την κινητικότητά του. Όχι, όμως, και το κέφι του για τη ζωή.

Ο Στέλιος είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Θέλει να παίξει. Αγαπάει το μπάσκετ. Κι η δυσκολία που προέκυψε, με την κινητικότητα στα κάτω άκρα του, απλά ήταν ο δρόμος για να γράψει ιστορία, καθώς έγινε ο μικρότερος αθλητής, που έχει πάρει μέρος στο πρωτάθλημα μπάσκετ με καρότσι, το οποίο διοργανώνει η ΟΣΕΚΚ.

souliotis-pateras

Με την αρωγή και τη φροντίδα του πατέρα του (στη φωτογραφία οι δυο τους), ο οποίος έψαξε, ρώτησε και βρήκε τρόπο να προσφέρει στον Στέλιο τη χαρά του παιχνιδιού, ο λιλιπούτειος παίκτης εντάχθηκε στην ομάδα του ΠΑΣΚΑ Ελληνικά Πετρέλαια. Ο προπονητής του Κώστας Χρόνης (στην πρώτη φωτογραφία, με τον Στέλιο και τον πατέρα του), ενημέρωσε τον πατέρα τού Στέλιου ότι ο μικρός θα έπαιζε κόντρα στους Αετούς Κρήτης.

Ο Στέλιος δεν κοιμήθηκε το βράδυ της παραμονής του αγώνα. Η αγωνία του τεράστια. Ακόμα δεν καταφέρνει να κουμαντάρει καλά το καρότσι και την μπάλα, αλλά μαθαίνει και χαίρεται. Απολαμβάνει κάθε προπόνηση. Το μπάσκετ έγινε ο τρόπος για να απολαύσει όλα όσα στερήθηκε. Κι η παρουσία του σε κάθε αγώνα είναι ένα μήνυμα για τον καθένα από μας.

souliotis-makris

Ο Στέλιος (εδώ με τον Γιώργο Μακρή, εκ των κορυφαίων παικτών του πρωταθλήματος) είναι ο μικρότερος παικταράς μας. Είναι το παιδί που στέλνει ένα μήνυμα ζωής προς κάθε κατεύθυνση. Είναι η απόδειξη ότι “μπορούμε, αρκεί να θέλουμε“. Είναι γεννημένος για να γράψει ιστορία. Το έκανε ήδη, όντας ο νεότερος αθλητής που παίζει στο πρωτάθλημα με καρότσι. Κι η δική του ιστορία… τώρα ξεκίνησε.

Πηγή: We24

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…