Κεντρική NBA Πονάει ο Τζέιμς, πονάει το Κλίβελαντ
NBA

Πονάει ο Τζέιμς, πονάει το Κλίβελαντ

lebron james finals1

lebron james-finals

Το αρνητικό ρεκόρ των Καβαλίερς στην preseason έχει ανέλθει στα πέντε παιχνίδια και ο τραυματισμός του ΛεΜπρόν Τζέιμς ήρθε να προσθέσει ακόμα έναν πονοκέφαλο στον Ντέιβιντ Μπλατ. Οι Κέβιν Λαβ, Κάιρι Έρβινγκ και Άντερσον Βαρεζάο είναι ακόμα εκτός δράσης (ο πρώτος θα αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι για πρώτη φορά μετά από τον τραυματισμό του στο Game 1 κόντρα στους Σέλτικς πέρσι), ο Τρίσταν Τόμσον ενδέχεται να μη συνεχίσει στο Κλίβελαντ, και γενικότερα ο οργανισμός του Οχάιο δείχνει πως χρειάζεται πολλή δουλειά για να παρουσιαστεί έτοιμος στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Όπως ανακοίνωσε το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, ο “Βασιλιάς” αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση και του έγινε ένεση, για να το αντιμετωπίσει, όπως και πέρσι, αλλά -κατά τα φαινόμενα- δεν θα προλάβει να ξανά αγωνιστεί στα φιλικά προετοιμασίας. Αναμένεται να είναι “παρών” στην πρεμιέρα (27/10) αλλά είναι εμφανές πως δεν μπορεί να κουβαλάει την ομάδα στις πλάτες του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, όπως έγινε πέρσι. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι δυνατόν να το αντέξει, σωματικά, ο Τζέιμς για ακόμα μια σεζόν και μπαίνοντας στο 31ο έτος της ζωής του.

Οι έτεροι δύο των “Big Three”, Λαβ και Έρβινγκ, πρέπει να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες, να αποδείξουν πως έχουν ηγετικές ικανότητες και να αποφορτίσουν τον ΛεΜπρόν, ο οποίος θα πρέπει να μιλάει μόνο στα δύσκολα και όχι να σπρώχνει την ομάδα ακόμα και στα, φαινομενικά, πιο βατά παιχνίδια.

Μένει να δούμε πως θα παρουσιαστεί το Κλίβελαντ φέτος, αν θα καταφέρει να κρατήσει τον Τόμσον και αν χρειαστεί ενίσχυση στο “5” καθώς πέραν του Τιμοφέι Μοζγκόφ δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…