“Πίεση και άγχος”

Papachatzis Apollon Patron

Papachatzis-Apollon Patron

Ο Απόλλωνας Πατρών ηττήθηκε από τον Κόροιβο με 62-60, με τον τεχνικό της ομάδας της Πάτρας, Θανάση Παπαχατζή να εξηγεί πως θα πρέπει να μάθουν οι παίκτες του πώς να διαχειρίζονται το άγχος τους.

Αναλυτικά:
Συγχαρητήρια στον κόουτς Μαρκόπουλο και τον Κόροιβο για τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ανεξήγητα είχαμε μεγάλη πίεση και άγχος για να κερδίσουμε, γιατί το θέλαμε πολύ. Πιστεύω ότι το άγχος μας λειτούργησε ανασταλτικά, με αποτέλεσμα να κάνουμε αστεία λάθη στο ξεκίνημα, τη στιγμή που η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, είχαμε κακή εικόνα στην επίθεση κι αυτό δεν μας επέτρεψε να βρούμε ρυθμό. Στο τέλος όμως, όταν η ομάδα μας δεν είχε τίποτα να χάσει, έβαλε τα σουτ που δεν έβαζε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κι έφθασε στην ισοφάριση. Αυτό δείχνει και τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα και πιστεύω να φανούν και στη συνέχεια”.

Ως μπούσουλα για τη συνέχεια θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Απόλλωνας Πατρών το πάθημά του από τον Κόροιβο, όπως πρόσθεσε ο Θανάσης Παπαχατζής: «Αυτό το παιχνίδι ήταν μια εμπειρία για την ομάδα μου για να ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε την πίεση του «πρέπει να κερδίσουμε», έτσι ώστε ψυχολογικά να είμαστε πιο έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι. Και στα δυο παιχνίδια χάσαμε από τα ριμπάουντ, εάν δούμε ψυχρά τους αριθμούς. Η απουσία του Γουντς μας στοίχισε, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για εμάς. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Ο Γουντς ήθελε να αγωνιστεί και σήμερα (17/10), αλλά δεν το ρισκάραμε, γιατί και ο παίκτης δεν θα μπορούσε να προσφέρει και εμείς θα τον βάζαμε σε μια διαδικασία να τραυματιστεί περισσότερο. Ελπίζω τουλάχιστον να τον έχουμε κοντά μας στο επόμενο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου”.

Ο προπονητής των «μελανολεύκων» ρωτήθηκε και για το Βασίλη Νιφόρα και απάντησε: «Είχε μια μεγάλη ατυχία στην τελευταία προπόνηση κι έλειψε και αυτός από το παιχνίδι με τον Κόροιβο». Τέλος, για τον Πέρι Πέτι και την απόδοσή του συμπλήρωσε: «Σίγουρα, θα πρέπει να βελτιωθεί. Ο ρόλος του είναι να σκοράρει, μπορεί να μην έχει καλή απόδοση μέχρι στιγμής, όμως προσπαθεί να κάνει αυτό για το οποίο ήρθε”.

Εκ μέρους των παικτών το λόγο πήρε ο Δημήτρης Βεργίνης, ο οποίος ανέφερε: “Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι, γιατί και οι δύο ομάδες προέρχονταν από ήττα κι εμείς θέλαμε πολύ να πάρουμε την πρώτη μας νίκη μπροστά στον κόσμο μας. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Δεν μπήκαμε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο και για αυτό είχαμε χαμηλό σκορ στην επίθεση. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ και προσπαθούσαμε να καλύψουμε το κενό των Γουντς και Νιφόρα που είναι τραυματίες, αλλά ήταν αρκετά δύσκολο. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, αλλά όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στην τελευταία φάση όλα μπορούν να γίνουν και τελικά ο Κόροιβος ήταν αυτός που πήρε τη νίκη. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή η εικόνα που παρουσιάσαμε σήμερα (17/10), για αυτό και θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι. Το Σάββατο (24/10, 17.00) θα υποδεχθούμε τον Κολοσσό στην έδρα μας και χωρίς πίεση πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…