Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Καρσίγιακα 85-73

Παναθηναϊκός – Καρσίγιακα 85-73

Calathis Calathes Iverson Panathinaikos Karsiyaka

Calathis-Calathes-Iverson-Panathinaikos-Karsiyaka

“Σεφτέ” και στην Ευρωλίγκα…
Με όπλο την εξαιρετική του άμυνα και αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ, κατά διαστήματα, επιβλήθηκε της Καρσίγιακα, με 85-73, στο ΟΑΚΑ, για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα, σημειώνοντας έτσι την πρώτη του νίκη.

Οι “πράσινοι” έθεσαν εξ αρχής τον τόνο της αναμέτρησης, επιβάλλοντας τον νόμο τους και χτίζοντας από, σχετικά, νωρίς διψήφιες διαφορές τις οποίες διατήρησε μέχρι τέλους.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους (8/10 διπ.-3/3 τρ.-2/2 βολ.), που είναι ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο, ενώ κατέβασε και 6 ριμπάουντ, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να είναι, επίσης, απολαυστικός έχοντας 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Καταλυτική και η παρουσία του Νικ Καλάθη, που μπορεί να μην σκόραρε πολύ (6 πόντοι) αλλά έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα, με 11 ασίστ! Από τους πρωταθλητες Τουρκίας, ξεχώρισαν οι Κένι Γκάμπριελ και Χουάν Παλάσιος με 17 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νωχελικά στην επίθεση. Με άστοχο σουτ του Φελντίν και λάθος του Καλάθη με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να προηγηθούν με 2-5 (στο 2’) μετά από τρεις βολές του Γκάμπριελ. Η αστοχία των φιλοξενουμένων και ο έλεγχος των ριμπάουντ, επέτρεψε στο τριφύλλι να πάρει, για πρώτη φορά, κεφάλι στο σκορ με τρίποντο του Γκιστ (7-5 στο 4’) και με κάρφωμα του ίδιου, λίγο αργότερα, έχτισε διαφορά  πόντων (12-7 στο 5’).

Η αμυντική απόδοση των πρασίνων ήταν σε υψηλά επίπεδα, ωθώντας σε πολλά λάθη τους αντίπαλους χειριστές, και τους έδωσε ρυθμό στην επίθεση. Αρχικά ο Ραντούλιτσα, με ωραίο καλάθι από το λόου ποστ και, εν συνεχεία, με επιθετικό ριμπάουντ του Καλάθη, η ψαλίδα άνοιξε στο +9 (16-7 στο 6’) ενώ έφθασε διψήφιο νούμερο στο 7ο λεπτό (21-10) με τρίποντο του Διαμαντίδη.

Ο έλεγχος των ριμπάουντ έδινε πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αστοχία των Τούρκων ενώ στην αντίπερα όχθη η κυκλοφορία του ήταν εξαιρετική, χτύπησε αποτελεσματικά στην αντεπίθεση και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με αέρα 15 πόντων (30-15) μετά από ωραία συνεργασία Καλάθη – Γιάνκοβιτς, με σκόρερ τον τελευταίο.

Όμορφο μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Παρεμπόδισε τη κυκλοφορία της Καρσίγιακα, μην επιτρέποντας της να βρει διαδρόμους προς το καλάθι και, μοιραία, οι Τούρκοι προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο από μακρινή απόσταση αλλά ήταν εντελώς άστοχοι (0/10 τρ. στο 12’). Στον επιθετικό τομέα, οι πράσινοι κυκλοφορούσαν εξαιρετικά και μέσα από ωραίες συνεργασίες εκτόξευσαν τη διαφορά +18 (35-17 στο 12’).

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτη, διατηρώντας τη διαφορά μονίμως σε διψήφια επίπεδα, με όπλο την άμυνα και τα ριμπάουντ αλλά και την πολύ καλή κυκλοφορία, με τον Καλάθη των 7 ασίστ στο πρώτο μέρος, να αποτελεί τον ιθύνων νου και τον Γκιστ να σκοράρει κατά ριπάς (15π. με 3/3 τρ. στο ημίχρονο).  Ο φωτεινός πίνακας ανέγραφε το 47-34, υπέρ των πρασίνων, με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα.

Η Καρσίγιακα έσπασε το ρόδι στην επανάληψη με σερί 6-0, δια χειρός Γκάμπριελ και Άιβερσον, για να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (47-40 στο 22’), ύστερα από πολλή ώρα, επωφελούμενη τις κακές επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι συνήλθε έγκαιρα και επανέφερε την απόσταση του από τους Τούρκους σε διψήφιο επίπεδο (54-42 στο 24’) με τρίποντο του Πάβλοβιτς.

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Χαραλαμπόπουλου, στον αιφνιδιασμό, ανέβασε τη διαφορά στο +16 (60-44 στο 28’) και ξεσήκωσε το κοινό, που απήλαυσε θεαματικό μπάσκετ, κατά διαστήματα και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, βρήκε το τριφύλλι μπροστά με 64-52, μιας και ο Ραντούλιτσα δεν κατάφερε να βάλει τη μπάλα στο καλάθι, μετά το επιθετικό του ριμπάουντ, δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης.

Ένα φοβερό εκτός ισορροπίας τρίποντο του Διαμαντίδη έφερε, και πάλι, τη διαφορά στο +15 (69-54 στο 32′) μην επιτρέποντας στην Καρσίγιακα να πλησιάσει περισσότερο από τους 10 πόντους (64-54 στο 31′). Καθολική υπεροχή για το τριφύλλι. Μέσω της άμυνας του έβρισκε ρυθμό στην επίθεση και με τον Καλάθη να ενορχηστρώνει ιδανικά την επίθεση, προηγήθηκε, εκ νέου, με 18 πόντους (80-62 στο 37′) με τρίποντο του Φώτση, κλειδώνοντας την υπόθεση νίκη, οριστικά και αμετάκλητα.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 47-34, 64-52, 85-73.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης 12 (3), Γκιστ 27 (3), Καλάθης 6, Παπαγιάννης, Κούζμιτς 8.
ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (Σαρίτσα): Ράγκλαντ 12 (1), Παλάσιος 14 (2), Άιβερσον 5, Μπαϊγκούλ 2, Αλντιντίγκ 2, Κάρτερ Τζάστιν 4, Γκονλούμ 4, Γκάμπριελ 17 (2), Κάρτερ Τζος 10 (2), Σιπάχι 3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…