Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Τσεντεβίτα 76-61

Ολυμπιακός – Τσεντεβίτα 76-61

patric young olympiacos piraeus eb15

patric-young-olympiacos-piraeus-eb15

Ο Ολυμπιακός, μολονότι δυσκολεύθηκε αρκετά από την Τσεντεβίτα, επικράτησε 76-61 της κροατικής ομάδας, στα “Δύο Αοράκια”, και ξεκίνησε με το… “δεξί” τη φετινή περιπέτειά του στην Ευρωλίγκα.

Το κομβικό σημείο της αναμέτρησης ήταν τα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, όταν οι “ερυθρόλευκοι“, μ’ ένα επιμέρους σκορ 14-1, προηγήθηκαν 57-48 θέτοντας, επί της ουσίας, τις βάσεις για τη νίκη.

Ο Γιώργος Πρίντεζης αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τους Πειραιώτες, καθότι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ. Πολύτιμη, δε, ήταν κι η συνεισφορά των Γιανγκ (16π., .), Λοτζέσκι (14π., 10ρ.) και Μάντζαρη (11π.). Σε ό,τι αφορά στον ηγέτη των “ερυθρόλευκων”, Βασίλη Σπανούλη, κινήθηκε σε… “ρηχά” νερά σκοράροντας μόλις 5 πόντους, εντούτοις, “μοίρασε” 7 ασίστ.

Για την ομάδα Βέλκο Μρστιτς, στον αντίποδα, ο Πούλεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός σημειώνοντας 18 πόντους. Άξιοι συμπαραστάτες του, δε, αποτέλεσαν οι Ζούμπτσιτς και Μπιλάν με 16 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά στην αναμέτρηση κι επιχείρησε -μέσω της άμυνας- να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Οι “ερυθρόλευκοι” διατηρούσαν μία ισχνή διαφορά (8-4, 10-6) κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Γιανγκ, δε, ελέω των απουσιών των Χάντερ και Μιλουτίνοβ, είχε ακόμη πιο αναβαθμισμένο ρόλο στη φροντ λάιν.

Ο Αμερικανός σέντερ μέτρησε 6 πόντους, 1 ριμπάουντ κι ισάριθμο κλέψιμο με το… “καλημέρα”, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδινε κι ο Παπαπέτρου (., 10’). Η Τσεντεβίτα, βέβαια, ήταν απόλυτα ανταγωνιστική και, μ’ ένα επιμέρους σκορ 5-0 στα τελευταία λεπτά, έκλεισε στο -1 (21-20) την πρώτη περίοδο.

Οι Κροάτες, μάλιστα, με δύο εύστοχες βολές του Πίλεπιτς, προηγήθηκαν 22-21 στην έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι, εντούτοις, με συνεχή καλάθια του Πρίντεζη (χαμηλό ποστ, βολές), είχαν την… απάντηση.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, παρότι ήταν θετικός στην άμυνα, δεν κατάφερνε να ελέγξει τον ρυθμό και, ως εκ τούτου, έδινε την ευκαιρία στην αντίπαλό του να παραμένει κοντά στο σκορ.

Μ’ ένα σερί 5-0 (Πρίντεζης, Μάντζαρης), εν συνεχεία, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 31-24 στα μέσα της περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Ζούμπτσιτς (11π., 20’) και Μπιλάν (10π., 20’), δεν επέτρεπαν στον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ και, έτσι, έκλεισαν στο -3 (38-35) το ημίχρονο.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσίασαν εκ νέου αδυναμία στο περιφερειακό σουτ. Για του λόγου το αληθές, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ολοκλήρωσε το 20λεπτο με 14% (2/13) από το τρίποντο.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό, στο πρώτο μέρος, ήταν οι Γιανγκ και Πρίντεζης με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Στα αξιοσημείωτα, η χρησιμοποίηση του Αγραβάνη στη θέση “5“, καθότι, όπως προαναφέραμε, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στερήθηκε τις υπηρεσίες των Χάντερ και Μιλουτίνοβ.

Στην επανάληψη, το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω ενός προβλήματος με το χρονόμετρο.

Η Τσεντεβίτα, μ’ ένα επιμέρους 5-0 στα πρώτα 1’55” της τρίτης περιόδου, πήρε ξανά “κεφάλι” στο σκορ (38-40), ωστόσο, ο Γιανγκ –όντας ανίκητος στο “βαμμένο”- έκανε αμέσως μετά το 41-40 με έμμεσο τρίποντο.

Στο μεταξύ, οι Πειραιώτες παρέμεναν εξαιρετικά άστοχοι από την περιφέρεια (13%, 2/15). Οι φιλοξενούμενοι, στον αντίποδα, με τρίποντο του Ζούμπτσιτς, προηγήθηκαν 47-43 περίπου στα μέσα του δεκαλέπτου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ ώστε να “αφυπνίσει” τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός, έτσι, με καλάθια των Μάντζαρη (.), Πρίντεζη και Λοτζέσκι (βολές), ανέτρεψε εκ νέου τα εις βάρος του δεδομένα και προηγήθηκε 50-48.

Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, χρειάσθηκε περίπου δύο λεπτά στο φινάλε της τρίτης περιόδου ώστε να αποκτήσει μία διαφορά ασφαλείας. Οι Αγραβάνης (καθοριστική η παρουσία του σε τούτο το διάστημα) και Λοτζέσκι “ενεργοποιήθηκαν”, η άμυνα ήταν αποτελεσματική και, επομένως, οι Πειραιώτες, μ’ ένα επιμέρους 14-1, ολοκλήρωσαν στο +9 (57-48) το δεκάλεπτο.

Όπως τελείωσε η τρίτη, με πανομοιότυπο τρόπο ξεκίνησε η τέταρτη και τελευταία περίοδος. Ο Λοτζέσκι, με έυστοχο περιφερειακό σουτ, έκανε το 68-40. Αυτό, μάλιστα, ήταν δεύτερο εύστοχο τρίποντο σε τρεις προσπάθειες για τον 30χρονο Βέλγο φόργουορντ.

Ο Λοτζέσκι εξακολούθησε να εκτελεί από την περιφέρεια και, σκοράροντας ακόμη ένα τρίποντο, “εκτόξευσε” τη διαφορά στο +13 (68-50) για τον Ολυμπιακό.

Στα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με την Τσεντεβίτα να μην μπορεί, πλέον, να ακολουθήσει. Οι “ερυθρόλευκοι“, επομένως, έφθασαν στην τελική επικράτηση.

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί πια αντιμέτωπος, την επόμενη Παρασκευή (23/10, 21:30), στη Βιτόρια, με τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-35, 57-48, 76-61.
Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 16, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 5 (1), Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Πρίντεζης 20, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 11 (3), Χάκετ, Λοτζέσκι 14 (3).
Τσεντεβίτα (Βέλικο Μρστιτς): Πούλεν 18 (4), Ουάιτ 8, Ζούμπτσιτς 16 (1), Πίλεπιτς 2, Μπάμπιτς 2, Ζγκάνετς, Μούσα 4, Μπιλάν 10, Μάτζαλιν, Γκόρντιτς, Ζόριτς 1, Αράποβιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…