Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο παράγοντας “Χ” του Παναθηναϊκού

Ο παράγοντας “Χ” του Παναθηναϊκού

kuzmic xronaios armaos1

kuzmic-xronaios-armaos1

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε, χθες (08/10), πως έχει αφήσει πίσω του την περσινή χρονιά και τον άσχημο τρόπο, που αυτή τελείωσε, αλώνοντας το ΣΕΦ, στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και, έθεσε από νωρίς πλώρη για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Ένας παίκτης που έκανε δουλειά, η οποία δεν φάνηκε στην στατιστική ή με “γυμνό” μάτι, ήταν ο Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο Σέρβος σέντερ μπορεί να ήταν “ωσεί παρών” στον επιθετικό τομέα αλλά αμυντικά αποτέλεσε τον καταλύτη της αμυντικής λειτουργίας του “τριφυλλιού“, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ των Πειραιωτών.

Μιλώντας στο eBasket.gr, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προημιτελικού, υπογράμμισε πως η άμυνα θα αποτελέσει το “Α” και το “Ω” στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και μέσω αυτής θα έρθουν οι επιτυχίες, θέλησε να ρίξει τους τόνους και έδωσε το έναυσμα για περαιτέρω βελτίωση μιας και οι υποχρεώσεις πληθαίνουν, με την έναρξη της Α1 και της Ευρωλίγκα.

“Τεράστια νίκη για εμάς, στο πρώτο μας επίσημο παιχνίδι, όμως δεν πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι σε αυτό. Οφείλουμε να το ξεχάσουμε και να προετοιμαστούμε για την πρεμιέρα μας και στο ελληνικό πρωτάθλημα, την Κυριακή, με τον Άρη” επεσήμανε, αρχικά, και συμπλήρωσε: “Σίγουρα, όμως, η αποψινή (σ.σ: χθεσινή) νίκη τονώνει την ψυχολογία και παίρνουμε ώθηση ώστε για να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε με την πάροδο των παιχνιδιών”.

Όταν τον ρωτήσαμε για το κλειδί της νίκης, απάντησε πριν καν ολοκληρώσουμε όλη τη φράση:

“Η άμυνα!” τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο. “Παίξαμε με μεγάλη προσήλωση στο αμυντικό μας πλάνο” συνέχισε, “ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, μπλοκάραμε την κυκλοφορία του Ολυμπιακού και μέσω της άμυνας βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση, στην αρχή της τέταρτης περιόδου όταν και τρέξαμε το σερί που έκρινε τον αγώνα. Πιστεύω ότι αν πορευτούμε με ανάλογη συνέπεια στην άμυνα, και βελτιωθούμε περισσότερο, μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα”.

Αναφορικά με τη δική του καταλυτική παρουσία στον αμυντικό τομέα, σημείωσε πως “Αυτό μου αρέσει να κάνω. Επιθετικά δεν είμαι τόσο αποδοτικός σε μόνιμη βάση αλλά η άμυνα αποτελεί τη σταθερά στο παιχνίδι μου και το κομμάτι, στο οποίο είμαι πιο αποτελεσματικός. Συνολικά, βέβαια, η ομάδα ήταν εξαιρετική αμυντικά και η αντιμετώπιση του πικ εν ρολ του Ολυμπιακού, ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς”.

Σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα (19/10) έρχεται και το δεύτερο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα και μέσα στο, γεμάτο κόσμο, ΟΑΚΑ. Μπορεί το χρονικό διάστημα να είναι μικρό αλλά “θα είναι, σίγουρα, ένα διαφορετικό παιχνίδι” ξεκαθάρισε ο Σέρβος σέντερ ενώ κατέληξε, λέγοντας ότι: “Εμείς θα πρέπει να εμφανιστούμε πολύ βελτιωμένοι τόσο για αυτό το παιχνίδι όσο και για την Ευρωλίγκα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…