Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο νέος “Κολοσσός” της Ρόδου

Ο νέος “Κολοσσός” της Ρόδου

larentzakis kolossos

larentzakis-kolossos

Ο Κολοσσός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μια –αναμενόμενα- βαριά ήττα ενάντια στον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, αλλά στη 2η αγωνιστική απέδειξε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει μια χρονιά ανάλογη με την περσινή. Πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ, έριξε στο καναβάτσο το Ρέθυμνο, με 80-67, στο Βενετόκλειο.

Ο σημαντικότερος παράγοντας αυτής της επικράτησης ακούει στο όνομα, Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο 22χρονος γκαρντ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν από εκεί που άφησε την τελευταία, δηλαδή όντας εκ των κορυφαίων παικτών της ροδίτικης ομάδας. Ο Λαρεντζάκης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 πόντους (5/5 διπ.-4/7 τρ.-3/4 βολ.), 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, αγωνιζόμενος για 27.4 λεπτά.

Ο νεαρός γκαρντ, μετά τις μετακινήσεις βασικών γραναζιών της περασμένης σεζόν, έχει βρει περισσότερο “χώρο” για να “απλώσει” το ταλέντο του. Είναι βασικός, ο προπονητής του τον εμπιστεύεται και αποδεικνύει πως μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη της ομάδας.

larentzakis-kolossos-faros-kipello

Το eBasket.gr επικοινώνησε τον νεαρό γκαρντ και αυτός δέχθηκε με προθυμία να μιλήσει για την εμφάνιση του και αυτή της ομάδας, τον πρώην συμπαίκτη του Βασίλη Τολιόπουλο καθώς και τους προσωπικούς του στόχους.

“Είχαμε πει όλη την εβδομάδα ότι το Ρέθυμνο διαθέτει πολύ αθλητικούς παίκτες κι όλοι τους έχουν καλή επικοινωνία με το καλάθι. Έπρεπε να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ και να παίξουμε έξυπνα, να δώσουμε μεγάλο βάρος στην άμυνα και, όπως δείχνει το τελικό σκορ, τα καταφέραμε”.

Η εμφάνιση του αποτέλεσε μια εκ των κορυφαίων που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στην Α1. Δείχνει πως έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, στο μέλλον, ωστόσο τι πρέπει να κάνει για να τα καταφέρει;

“Αυτό που θα κάνω είναι να συνεχίσω να προπονούμαι σκληρά. Δεν πρέπει να επαναπαύομαι. Κάθε φορά που πάω στην προπόνηση οφείλω να δουλεύω συνεχώς για να βελτιωθώ και να ελαχιστοποιήσω τις αδυναμίες μου”.

larentzakis-kolossos-pagkos

Η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Άρης Λυκογιάννης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, πέρσι, είναι μεγάλη και αυτό έχει βοηθήσει πολύ τον ίδιο να εξελιχθεί, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος:

“Ο κόουτς μου έδειξε πως με πιστεύει εξ αρχής. Αυτό με βοηθάει να έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, μου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και καταφέρνω να αγωνίζομαι μεγαλύτερη συγκέντρωση αλλά και να μην επηρεάζομαι ακόμα και αν κάνω λάθος. Πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου κάτι που έχει αντίκτυπο και στο παιχνίδι μου”.

Με τον Βασίλη Τολιόπουλο υπήρξαν συμπαίκτες, πέρσι, στη ροδίτικη ομάδα και αμφότεροι έκαναν εξαιρετική χρονιά. Ο Τολιόπουλος μετακόμισε στον Πειραιά, φέτος, μια προαγωγή –σε ομάδα ανάλογου βεληνεκούς- που αποτελεί όνειρο για κάθε παίκτη.

“Του Βασίλη του δόθηκε η ευκαιρία να πάει στον Ολυμπιακό, την εκμεταλλεύτηκε και καλά έκανε” επεσήμανε αρχικά επί αυτού και συνέχισε: “Σαφώς, για κάθε παίκτη δεν αποτελεί απλά όνειρο αλλά στόχο να καταφέρει να παίξει σε κάποια ομάδα που ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πιστεύω πως αν συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι θα μου δοθεί και εμένα η ευκαιρία να αγωνιστώ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο της Ευρώπης, είτε εντός είτε εκτός συνόρων”.

Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους του Κολοσσού, ο οποίος κατόρθωσε να αγωνιστεί στα πλέι οφ, πέρσι: “Οι στόχοι μας είναι, πρωτίστως, να σωθούμε όσο πιο νωρίς γίνεται, παίζοντας παράλληλα όμορφο μπάσκετ και, από κει και πέρα, να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…