Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο καλύτερος συμπαίκτης

Ο καλύτερος συμπαίκτης

Calathis Gist Panathinaikos Karsiyaka

Calathes-Calathis-Gist-Panathinaikos-Karsiyaka

Κάποτε ο Στεφάν Λάσμε, ο Τζέιμς Γκιστ ακόμα και ο Μάικ Μπατίστ έπρεπε να δίνουν… το μισό μισθό τους στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος με τις πάρε-βάλε ασίστ του, “έφτιαχνε” την στατιστική των αθλητικών ψηλών παικτών του Παναθηναϊκού.

Τη φετινή χρονιά, όμως, μέρος του μισθού των ψηλών του Παναθηναϊκού και όχι μόνο, πρέπει να δοθεί στον Νικ Καλάθη, ο οποίος αποτελεί τον ιθύνων νου της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ο 26χρονος διεθνής Έλληνας γκαρντ είναι ο ιδανικότερος παίκτης για να παραλάβει τη σκυτάλη του “τριφυλλιού” από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και να το καθοδηγήσει στον δρόμο των επιτυχιών.

Η μεταγραφή του το καλοκαίρι είναι μακράν η κορυφαία για τον Παναθηναϊκό, καθώς συμβάλει σε ουκ ολίγα πράγματα στο παιχνίδι των “πράσινων”.

Ο Καλάθης αποτελεί τον καλύτερο… συμπαίκτη, είναι αυτός που θα μοιράσει έτοιμα καλάθια, αυτός που θα τρέξει και θα μαρκάρει πιο σκληρά στην άμυνα, αυτός τέλος που κάνει σχεδόν όλη τη “βρώμικη” δουλειά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Η άνοδος του Διαμαντίδη

Kalathes-Kalathis-Diamantidis

Το ιδανικό φετινό ξεκίνημα του “τριφυλλιού” πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Νικ, ο οποίος οργανώνει αρμονικά το παιχνίδι της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ παράλληλα κάνει ακόμα καλύτερο τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

O “3D” είναι τρομερός στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όντας, παράλληλα, ιδιαίτερα αποδοτικός στην επίθεση και όλα αυτά από τη στιγμή που έχει ανακοινώσει πως το καλοκαίρι θα αποσυρθεί από τη δράση.

Σε τι οφείλεται, όμως, η αγωνιστική άνοδος του Διαμαντίδη; Μα φυσικά στον Νικ Καλάθη, ο οποίος κάνει στο παρκέ ότι δεν θέλει (δεν μπορεί πλέον) να κάνει σε μεγάλο βαθμό ο αρχηγός του “τριφυλλιού”.

Ο “3D” δεν χρειάζεται να μένει στο παρκέ για 35 λεπτά, ούτε να κατεβάζει τη μπάλα, δεν χρειάζεται να τρέχει πάνω κάτω σαν τρελός και να κυνηγάει τους αντιπάλους, ούτε χρειάζεται να σκέφτεται αποκλειστικά μόνος του πως θα ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα.

Πλέον γι’ αυτές τις δουλειές είναι το “μηχανάκι” του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης, ο οποίος αποδεικνύει περίτρανα γιατί είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του “τριφυλλιού”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…