Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Να είμαστε καλύτεροι”

“Να είμαστε καλύτεροι”

diamantidis spanoulis

diamantidis-spanoulis

Ο Ολυμπιακός, προετοιμάζεται για την εντός έδρας αναμέτρηση, με την Τσεντεβίτα, για την πρώτη αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην κάμερα του ΟΤΕ TV και αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό του φετινού πρωταθλήματος, ενώ μίλησε και για την ευρωπαϊκή πορεία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το νέο Ολυμπιακό: “Όλοι ξέρουμε τι να περιμένουμε με τον κόουτς. Το στιλ θα είναι ίδιο με το περσινό. Η επιτυχημένη συνταγή δεν αλλάζει. Θα βάλουμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Όλοι ξέρουν την ποιότητα των παικτών που πήραμε. Πρέπει, όμως, να την βγάλουμε και στο γήπεδο. Όλοι τους είναι καλοί στην άμυνα, τόσο στην προσωπική όσο και στην ομαδική”.

Για το εάν η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας αποτελεί κίνητρο: “Πάντα υπάρχει κίνητρο. Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις όλους του τίτλους. Πιστεύω πως πάντα υπάρχει κίνητρο για να κάνεις κάτι καλύτερο. Για αυτό δουλεύουμε σκληρά”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League: “Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Θα είμαστε πιο δυνατοί, αλλά και ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο δυνατός. Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και η ΑΕΚ έχουν δυναμώσει, όπως και οι ομάδες της επαρχίας. Και εμείς πρέπει να είμαστε καλύτεροι, γιατί θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα”.

Για το Final Four της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο και τους στόχους του Ολυμπιακού: “Είναι πολύ δύσκολο να φθάσεις στο Final Four. Αν μας ευλογήσει ο Θεός, μακάρι να φθάσουμε έως το τέλος. Δεν υπάρχει ιδανικότερο φινάλε από το να κατακτήσεις το πρωτάθλημα και να πας στο Final Four. Εκεί είναι δύο παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν. Οι στόχοι στον Ολυμπιακό είναι υψηλοί. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε σύγκριση από πέρυσι. Να έχουμε υγεία, να παίξουμε σωστό μπάσκετ και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο”.

Για την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική Ελλάδας: “Ήταν μια συνειδητοποιημένη απόφαση. Το είχα σκεφτεί στα φιλικά παιχνίδια και το αποφάσισα κατά τη διάρκεια του τουρνουά”.

Για όσους κατέκριναν την απόφασή του: “Δεν είναι δική μου δουλειά να απαντήσω. Δεν ασχολούμαι. Προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερος στο γήπεδο. Αυτό πρέπει να απασχολήσει άλλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…