Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Να μπουν ζεστοί”

“Να μπουν ζεστοί”

markopoulos

markopoulos

Ο ΠΑΟΚ, γνώρισε την τρίτη του ήττα, σε διάστημα μιας εβδομάδας και φαίνεται πως δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα. Μετά τη Ζενίτ και τον Άρη, ήρθε και νέα “σφαλιάρα” για τον “δικέφαλο του Βορρά“, ο οποίος ηττήθηκε από τη Μπεσίκτας με 100-80.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, προσπάθησε να εξηγήσει στη συνέντευξη Τύπου, τι ακριβώς έφταιξε και ήρθε μια ακόμη ήττα.

Αναλυτικά:
“Γνωρίζαμε πως παίζαμε ένα δύσκολο ματς με μια ομάδα που έχει παίκτες που πέρυσι έπαιζαν σε ομάδες της Ευρωλίγκα. Τους δώσαμε το δικαίωμα από την αρχή να μπουν ζεστοί και μετά ήταν εύστοχοι στα τρίποντα. Όταν παίζεις με μια ομάδα που έχει ποσοστό ευστοχίας 53% στα τρίποντα, είναι δύσκολα. Εμείς αρχίσαμε άσχημα. Είχαμε αστοχία και κακές επιστροφές στην άμυνα. Η Μπεσίκτας πήρε μια μεγάλη διαφορά και νίκησε στο τέλος. Σήμερα σε όλα τα σημεία δεν κάναμε και δεν μπορέσαμε αυτά που θέλαμε εμείς”.

Για το άσχημο αποψινό ξεκίνημα στον αγώνα δήλωσε: “Στο ματς με τον Αρη δεν είχαμε άσχημο ξεκίνημα. Σε αυτό το ματς συνέβη. Το θέμα είναι αν είναι θέμα ψυχολογίας ή ικανότητας”.

Για την ενίσχυση στην ρακέτα είπε: “Αυτή στιγμή υπάρχουν ακριβοί ψηλοί και δεν είμαστε μέχρι στιγμής κοντά σε κάποιον”.

Για το ότι ο Ντούβνιακ έπαιξε λίγο: “Ο Ντούβνιακ είχε ένα τράβηγμα. Ηρθε ο φυσιοθεραπευτής για να κάνει κάποιες ασκήσεις. Αλλά προτιμήσαμε να μείνει έξω για να μην χειροτερέψει η κατάσταση”.

Για το θέμα της ψυχολογίας στην ομάδα μετά από σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων: “Σε μια μεγάλη ομάδα, η ήττα είναι πρόβλημα άσχετα με την δυναμικότητα των αντιπάλων. Η ψυχολογία μετράει πολύ και εξαρτάται από την ικανότητα του αθλητή να ξεπερνά αυτές τις καταστάσεις. Αλλο να παίζεις σε μια ομάδα που δεν έχει βαριά φανέλα και άλλο να παίζεις σε μια ομάδα με βαριά φανέλα. Θα δούμε το βίντεο του αγώνα… Οταν αρχίζει ένα ματς, δεν μπορείς να πεις πως η ψυχολογία είναι αρνητική. Αυτό μπορείς να το πεις στο ημίχρονο. Κι όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα πάλεψε”.

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκολα Μάρκοβιτς εκπροσώπησε τους παίκτες της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη: “Μπράβο στην Μπεσίκτας. Παίξαμε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην άμυνα. Επιτρέψαμε στους Τούρκους να πετύχουν πολλούς πόντους και έτσι αυτοί ξέφυγαν. Ακόμη κι αν προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να γυρίσουμε το ματς. Στο ξεκίνημα του αγώνα δεν βγάλαμε την προσπάθεια που έπρεπε και η Μπεσίκτας το εκμεταλλεύτηκε αυτό με τους έμπειρους παίκτες που έχει”.

Για το αρνητικό σερί και το ντέρπι με τον ολυμπιακό δήλωσε: “Ετσι είναι το πρόγραμμα. Εχουμε ένα δύσκολο και ίσως είναι μια ευκαιρία να ανακάμψουμε. Θα παίξουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη”.

Για τα πολλά φάουλ που χρεώνεται: “Είναι κάτι που με προβληματίζει. Ισως σπαταλώ τα φάουλ με όχι και τόσο έξυπνο τρόπο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …