Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Με την ίδια συνταγή” (vid)

“Με την ίδια συνταγή” (vid)

0Olympiacos Galatasaray Filiko Papapetrou

0Olympiacos-Galatasaray-Filiko-Papapetrou

Λίγες μέρες έμειναν ακόμα για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για το πως βλέπει την πορεία της ομάδας του φέτος.

Ο φόργουορντ των φιναλίστ του περσινού «φάιναλ 4» της Μαδρίτης στην αρχή αναφέρθηκε στις εμπειρίες που έχει από τα δύο χρόνια που αγωνίζεται στην ελληνική ομάδα: «Πιστεύω πως η εμπειρία σου δίνει αυτοπεποίθηση. Σε βοηθάει να διαβάζεις καταστάσεις στα παιχνίδια και να λειτουργείς βάσει των εμπειριών σου. Πιστεύω πως τα δύο χρόνια που έχω περάσει εδώ, θα με βοηθήσουν να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να είμαι έτοιμος αυτή την χρονιά».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τους παίκτες που ήρθαν φέτος το καλοκαίρι στο “λιμάνι”: “Όσοι ήρθαν στην ομάδα, ήρθαν για έναν λόγο: να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να παίζει το ίδιο μπάσκετ με τα τελευταία χρόνια και να συνεχίσουμε την παράδοση. Ολοι, γκαρντ και ψηλοί, είναι καλά παιδιά και καλοί παίκτες. Πιστεύω πως θα δώσουν ενέργεια και θα παίξουν καλή άμυνα, όπως όλοι θέλουμε».

Για το αν υπάρχει κάποια συνταγή για την επιτυχία της ομάδας του Πειραιά, πιστεύει πως: “Όταν κάτι έχει επιτυχία και δουλεύει για εσένα, δεν θες να το αλλάξεις και συνεχίζεις να το κάνεις μέχρι να σε σταματήσουν. Πιστεύω πως τα τελευταία δύο χρόνια η συνταγή είναι ίδια. Αρχίζουμε το παιχνίδι από την άμυνα. Από την καλή μας άμυνα βρίσκουμε ενέργεια, τρέχουμε στον αιφνιδιασμό και σημειώνουμε εύκολα καλάθια. Έτσι παίζουμε, σκληρά κι επιθετικά στην άμυνα. Πιστεύω πως αυτήν την συνταγή και αυτόν χαρακτήρα θα έχουμε και φέτος”.

Όσον αφορά τη φετινή Ευρωλίγκα, θεωρεί πως θα παιχτεί μία δυνατή πρώτη περίοδος, συμπληρώνοντας ότι: “Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Δεν πρέπει να υποτιμάς καμία ομάδα. Είμαστε σε έναν δύσκολο Ομιλο, αλλά την ίδια στιγμή θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για να προκριθούμε στο Top 16”.

Στο τέλος της συνέντευξής του, ο 21χρονος «ερυθρόλευκος» έθεσε σαν στόχο της ομάδας για φέτος, τη σκληρή δουλειά: “Αυτή την περίοδο του χρόνου πρέπει να βελτιωθούμε, να βρούμε την χημεία μας και να παίξουμε καλύτερα ως ομάδα. Οταν παίζεις σε μεγάλες ομάδες, οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές. Οι φίλαθλοι, οι πρόεδροι, η διοίκηση και οι προπονητές θέλουν να νικάς σε κάθε παιχνίδι. Μαθαίνεις να παίζεις κάτω από αυτή την πίεση και να ανταποκρίνεσαι. Νιώθω πως αν γινόμαστε καλύτεροι και βελτιωνόμαστε καθημερινά, τότε θα είμαστε έτοιμοι για όταν έρθουν τα μεγάλα παιχνίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …