Κεντρική Basket League Αγώνες Κόροιβος – Τρίκαλα 64-73

Κόροιβος – Τρίκαλα 64-73

vasilopoulos soko koroivos trikala

vasilopoulos-soko-koroivos-trikala

Αφετηρία με δύσκολο “διπλό” για τα Τρίκαλα, τα οποία, αν και κυνηγούσαν για τη μεγαλύτερη διάρκεια στο σκορ, κατόρθωσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και να αλώσουν το κλειστό της Ήλιδας, επικρατώντας του Κοροίβου με 73-64! Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να χτίσουν σημαντική διαφορά και στο τελευταίο πεντάλεπτου του αγώνα έπαθαν “μπλακ άουτ” με αποτέλεσμα οι Θεσσαλοί να “χαμογελάσουν” στο τέλος.

Ο Όβι Σόκο ηγήθηκε της επικράτησης των Τρικάλων, με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, με τους Ντιμίτριους Κόντζερ (13π.), Τζιν Τιγκ (12π.-7ρ.) να αποτελούν τους συνοδοιπόρους του. Από πλευράς Κοροίβου, ο Ντάρελ Χάρις (18π.-11ρ.) έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να αποσοβήσει την ήττα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Κόροιβος ήταν η ομάδα που πήρε τον έλεγχο του αγώνα με την έναρξη αυτού. Ήταν αποτελεσματικός επιθετικά και αμυντικά, υπερίσχυσε στα ριμπάουντ και προηγούνταν με 10-5, μετά τα πρώτα επτά λεπτά. Τα Τρίκαλα, όμως, αντέδρασαν και με τους Σόκο, Τιγκ να πρωτοστατούν κατάφεραν να ισοφαρίσουν (13-13), ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο διαμορφώθηκε στο 18-14, υπέρ των γηπεδούχων χάρη στα καλάθια των Κάουνσιλ, Πουλιανίτη και Ντέιβις.

Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου ήταν αυτοί που κρατούσαν τα ηνία της αναμέτρησης και το προβάδισμα αλλά τα Τρίκαλα δεν τους επέτρεπαν να ξεφύγουν. Με όπλο την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ κατόρθωσαν να κρατήσουν την πρωτοκαθεδρία σε προσιτή απόσταση με τους Ρόμπινσον και Κοντζέρ, να πρωτοστατούν. Στην αντίπερα όχθη, οι Τρότερ, Βασιλόπουλος και Χάρις φρόντιζαν ώστε το προβάδισμα να διατηρηθεί στην πλευρά των γηπεδούχων, όπερ και έγινε (37-33) μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ανάλογη η εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ψαλίδα άνοιξε, μεν, μέχρι και το +8 (41-33 στο 21:30), με τον Χριστοδούλου να βγαίνει μπροστά, αλλά οι Τσιάρας, Σόκο και Τιγκ ανέλαβαν δράση να τη ρίξουν στον πόντο (47-46 στο 28′) όχι όμως και να καταφέρουν κάτι περισσότερο. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή τους, μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο, χάρη στους Ντέιβις και Κάουνσιλ (54-51).

Αμφίρροπη η μάχη και στην τελευταία περίοδο με το σκορ να βρίσκεται στα ίσα (58-58) στο 35ο λεπτό. Τότε οι Θεσσαλοί πέρασαν στην αντεπίθεση και με επιμέρους 8-2, προηγήθηκαν με 6 πόντους (60-66), με 1:37 να απομένουν. Ο Κόροιβος υπέπεσε σε καθοριστικά λάθη, δεν ήταν εύστοχος ενώ τα Τρίκαλα επέδειξαν “ολύμπια” ψυχραιμία από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” και ανέβασαν τη διαφορά στο +8 (62-70), με 45 δευτερόλεπτα να απομένουν, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ τους.

Διαιτητές: Μητσόπουλος – Πουρσανίδης – Παπαπέτρου.
Τα δεκάλεπτα: 18-14, 37-33, 54-51, 64-73.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 10 (2), Τρότερ 7 (1), Σλαφτσάκης 5, Χριστοδούλου 8, Χάρις 18, Πουλιανίτης 2, Γεωργάκης 1, Βασιλόπουλος 7 (1), Κάουνσιλ 6.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Ντάουελ 8, Τσιάρας 6 (1), Κοντζέρ 13 (1), Κουκουλάς, Βίλιαμσον 7 (1), Καραθανάσης, Σόκο 14, Τσιλουλης, Ρόμπινσον 10 (2), Τιγκ 12, Βαρυτιμιάδης, Καλογιαννίδης 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…