Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Κοιτάμε μπροστά…”

“Κοιτάμε μπροστά…”

Giannis Sfairopoulos Olympiacos

Giannis Sfairopoulos-Olympiacos

O Ολυμπιακός ξέσπασε, μετά τον αποκλεισμό στον προημιτελικό του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, και ο Κολοσσός Ρόδου “πλήρωσε” τα “σπασμένα”. Όπως ήταν φυσικό, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών, ξεκαθάρισε ότι πλέον η προσοχή στρέφεται στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα και υπογράμμισε την ανάγκη για πίστωση χρόνου.

“Η προσπάθεια ήταν αρκετά καλή σήμερα. Οι παίκτες έδειξαν μεγάλη διάθεση και στα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά και στην επίθεση ήταν ομαδικοί. Αυτό κρατάμε. Την προσπάθεια και την ομαδικότητα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Είναι μία μεγάλη χρονιά, που ξεκίνησε τώρα στο Πρωτάθλημα κα την Πέμπτη στην Ευρωλίγκα” σημείωσε αρχικά και συνέχισε:

“Τώρα, θέλουμε να αφοσιωθούμε στο παιχνίδι με την Τσεντεβίτα. Σήμερα, μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι και παίξαμε κοντά στα στάνταρ μας. Ήταν φυσιολογικό να πέσει ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο στην επίθεση, αλλά η άμυνα μας ήταν σταθερή. Κοιτάμε μπροστά, χάθηκε ένας τίτλος, αλλά το πρωτάθλημα τώρα ξεκίνησε. Έχουμε νέους παίκτες που πρέπει να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας”.

Ενώ συμπλήρωσε ότι: “Πρέπει να παίρνουμε τις νίκες γιατί έτσι πρέπει να κάνεις όταν είσαι στον Ολυμπιακό. Είναι όλοι καλοί παίκτες, τους πιστεύουμε και όλοι εν ευθέτω χρόνο θα αποδώσουν αυτά που μπορούν και αυτά που πρέπει. Όμως, όταν έρχεσαι σε καινούρια ομάδα, με καινούριο προπονητή χρειάζεσαι λίγο χρόνο. Είναι σημαντικό να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και να εφαρμόζουμε αυτά που κάνουμε στην προπόνηση”.

Ερωτηθείς για τον Πάτρικ Γιανγκ, τον χαρακτήρισε “πολύ καλός παίκτης. Πρέπει να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού μας γιατί είναι ένας νεαρός παίκτης που παίζει μόλις για δεύτερη χρονιά έξω από το κολέγιο. Χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Το ξέραμε αυτό όταν τον αποκτήσαμε, αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητές του. Πρέπει να μάθει πως παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι θα το κάνει γιατί είναι νεαρός και έχει διάθεση”.

Τέλος, όσον αφορά την αποθεραπεία του Οθέλο Χάντερ, αποκάλυψε πως δεν παίξει με την Τσεντεβίτα: “Ο Χάντερ τα πηγαίνει καλύτερα. Τώρα κάνει ατομικό με μπάλα αλλά είναι πίσω στην φυσική κατάσταση. Σίγουρα δεν θα είναι μαζί μας με την Τσεντεβίτα και από ‘κει και πέρα βλέπουμε”.

Εκπροσωπώντας τους παίκτες, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, σχολίασε: “Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση από το ματς του Κυπέλλου, κυρίως γιατί δεν μπορούμε να καλύψουμε αυτή την ήττα. Χάθηκε ένας τίτλος. Πρέπει να δουλεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι, προπόνηση με την προπόνηση. Τώρα κοιτάμε το ματς με την Τσεντεβίτα και θέλουμε νίκη με καλή εμφάνιση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…