Κεντρική Basket League Αγώνες Κηφισιά – Αρκαδικός 68-66

Κηφισιά – Αρκαδικός 68-66

kifisia arkadikos

kifisia-arkadikos

Με το “δεξί” ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη φετινή Basket League, η Κηφισιά καθώς επιβλήθηκε με 68-66 του νεοφώτιστου, Αρκαδικού, στο Ζηρίνειο. Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά νωχελικοί στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη επέβαλλαν τον “νόμο” τους, χτύπησαν από το ζωγραφιστό, υπερίσχυσαν στα ριμπάουντ και στάθηκαν τυχεροί στο τέλος, φθάνοντας στο πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ξεκίνησε τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τον τρόπο που ολοκλήρωσε την προηγούμενη και δη με ηγετική εμφάνιση, τελειώνοντας το ματς με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Εξαιρετικός, στην επιστροφή του στην Α1, ο Νίκος Γκίκας, έχοντας 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Ντάστιν Χογκ, με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Από το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη, κορυφαίος ήταν ο Ματί Νουούτινεν, με 17 πόντους και 5/9 τρίποντα, έχοντας συμπαραστάτη τον Φώτη Λαμπρόπουλο των 14 πόντων και 6 ριμπάουντ.

Ο Αρκαδικός “έσπασε το ρόδι” με τρίποντο του Νουούτινεν και ήταν αυτός που διατηρούσε το προβάδισμα. Με τους Βαν Όστρουμ και Μπράουν, να πρωτοστατούν, οι Αρκάδες είχαν την υπεροχή και δεν επέτρεπαν στην Κηφισιά να πάρει την πρωτοκαθεδρία, παρά τις προσπάθειες του Χογκ. Ως αποτέλεσμα, βρισκόταν πίσω με 5 πόντους (20-25) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Παρόμοια η εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα με “νύχια και με δόντια”, παίρνοντας σκορ από πολλούς παίκτες. Οι Κηφισιώτες έφθασαν πολλές φορές κοντά στην ισοφάριση αλλά δεν μπόρεσαν να την πετύχουν ή να περάσουν μπροστά, κάτι που έγινε, εν τέλει, 28 δεύτερα πριν το τέλος του ημιχρόνου, με δύο βολές του Γκίκα. Όμως, ο Νουούτινεν, ήρθε για να ευστοχήσει σε σουτ δύο πόντων και να κερδίσει μια συμπληρωματική βολή, την οποία εξαργύρωσε, και έγραψε το 37-39, του πρώτου μέρους.

Ο Αρκαδικός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του μέχρι το 27ο λεπτό. Τότε ήταν που ο Χογκ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (49-49) ενώ εν συνεχεία με 4/4 δικές του βολές και άλλες δύο του Μαυροειδή, η Κηφισιά έτρεξε σερί 8-0 για προηγηθεί με +6 (55-49 στο 29′). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τρίποντο (55-52 στο 29:30) αλλά ο Γκίκας δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν περαιτέρω και διαμόρφωσε το 57-52, ύστερα από 30 λεπτά αγώνα.

Οι γηπεδούχοι υπερίσχυσαν πλήρως στην τελευταία περίοδο. Χρυσικόπουλος, Κασελάκης και Μαυροειδής ανέλαβαν δράση και άνοιξαν την ψαλίδα στους 9 πόντους (66-57 στο 36′) ενώ θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο αν οι Κηφισιώτες εκμεταλλευόντουσαν τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευαν.

Οι Αρκάδες προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς αλλά η επιλογή τους να χτυπήσουν από μακρινή απόσταση δεν απέφερε καρπούς, καθώς αστόχησαν σε συνεχόμενα τρίποντα με Βαν Όστρουμ και Στεφανίδη. Ο Λαμπρόπουλος, όμως, δεν είχε την ίδια ατυχία με τους προηγούμενους και με μεγάλο τρίποντο, 25 δεύτερα πριν το τέλος, μείωσε στο καλάθι (68-66).

Ο Κασελάκης δεν κατάφερε να κάνει επαναφορά (παράβαση 5 δευτερολέπτων) αλλά ο Μπούκερ δεν ήταν εύστοχος, στην επόμενη επίθεση, και ο Νουούτινεν έκανε φάουλ στον Έλληνα φόργουορντ. Αυτός λάθεψε και τις δύο φορές, από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αλλά το τρίποντο του Νουούτινεν δεν βρήκε στόχο, στην τελευταία επίθεση του αγώνα, και το 68-66 ήταν το τελικό σκορ.

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Τζαφλέρης – Παντελίδης.
Τα δεκάλεπτα: 20-25, 37-39, 57-52. 68-66.
ΚΗΦΙΣΙΑ: Γκίκας 16 (2), Πόποβιτς, Μαυροειδής 14, Κασελάκης 7 (1), Χογκ 15, Χατζηνικόλας, Χρυσικόπουλος 12, Στίγκερς 3 (1), Μπρίστολ 1, Σπυριδωνίδης.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 14 (1), Βαν Όστρουμ 6 (1), Μπράουν 10 (2), Μπούκερ 10 (1), Νουούτινεν 17 (5), Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης, Καλλινικίδης 6 (2), Τζουγκαράκης, Σαντέ 3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…