Κεντρική Basket League Αγώνες Καβάλα – Λαύριο 68-66

Καβάλα – Λαύριο 68-66

kavala lavrio

kavala-lavrio

Ύστερα από ένα τρομερό ντέρμπι, στην Καβάλα, η τοπική ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει με νίκη την επιστροφή της στην Α1, επικρατώντας του Λαυρίου με 68-66, χάρη σε σουτ του Κοστόφ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που διατήρησαν το προβάδισμα για περισσότερο ώρα αλλά στο τέλος, ο Κρουμπάλι αστόχησε στις δύο πιο κρίσιμες βολές και ο Κοστόφ τον τιμώρησε στην επόμενη φάση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χρήστος Ταπούτος με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, έχοντας συμπαραστάτες τους Τσαβντάρ Κοστόφ και Μορίς Κεμπ με 17 και 15 πόντους, αντίστοιχα. Εκ των Λαυριωτών, διακριθείς ήταν ο Νίκος Μπάρλος, με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, και ο Σάκης Γιαννακόπουλος ακολούθησε με 12 πόντους.

Καταιγιστικό το Λαύριο στο πρώτο δεκάλεπτο, αιφνιδιάζοντας την Καβάλα, η οποία έμοιαζε σαστισμένη και δεν μπορούσε να ανακόψει τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Σερέλη, κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ, χτύπησε στον αιφνιδιασμό, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Καβαλιώτων και ανανέωσε αρκετές επιθέσεις. Ως αποτέλεσμα, προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (15-26), μέχρι την ολοκλήρωση της εναρκτήριας περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες και να υποπίπτουν σε λάθη αλλά οι Ταπούτος και Μεντλίν, κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι και να ρίξουν τη διαφορά στο -5 (22-27 στο 14’) χωρίς, όμως, να υπάρξει συνέχεια. Με τους Σακελλαρίου και Κρουμπάλι, να πρωτοστατούν, το Λαύριο επανέφερε την απόσταση σε διψήφια επίπεδα (24-34 στο 17’).

Η κατάσταση μεταβλήθηκε στην επανάληψη. Το Λαύριο έχανε τον έλεγχο του αγώνα και το μομέντουμ περνούσε στο αντίπαλο στρατόπεδο. Η Καβάλα συνέχισε να πιέζει και κατόρθωσε να περάσει, για πρώτη φορά, μπροστά στο σκορ με μια βολή του Ταπούτου (44-43 στο 27’) αλλά όχι και να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (46-47) καθώς οι Περράκης και Γιαννακόπουλος είχαν διαφορετική άποψη.

Μάχη στήθος με στήθος και στην τέταρτη περίοδο. Η Καβάλα έδειχνε να έχει μια ελαφρά υπεροχή και προηγήθηκε με 5 πόντους (63-58 στο 38′) αλλά το Λαύριο ακολουθούσε κατά πόδας, αντεπιτέθηκε και με σερί 8-0, πέρασε μπροστά (63-66), 40 δεύτερα πριν την κόρνα της λήξης. Ο Κοστόφ μείωσε στον πόντο με δύο βολές (65-66), ο Γιανγκ αστόχησε στη συνέχεια, αλλά ο Καλαϊτζίδης υπέπεσε σε λάθος, ο Κρουμπάλι έκλεψε την μπάλα και του έγινε φάουλ.

Ο τελευταίος, όμως, ήταν άστοχος και στις δύο βολές κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Κοστόφ και με μεγάλο τρίποντο, 4 δεύτερα πριν το τέλος, και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του (68-66)!

Διαιτητές: Παναγιώτου – Γεωργιάδης – Γκόντας.
Τα δεκάλεπτα: 15-26, 31-35, 46-47, 68-66.
ΚΑΒΑΛΑ (Τζήμας): Γκόρντον 7 (1), Κοστόφ 17 (2), Κεμπ 15, Βαν Ντερ Μαρς 2, Ταπούτος 20 (2), Σταμπουλής, Βάργκας, Δεμερτζής, Μέντλιν 5 (1), Καλαϊτζίδης 2.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Γιαννακόπουλος 12 (2), Νίξον 5, Μπάρλος 14 (3), Γιανγκ 11 (1), Κρουμπάλι 10, Περράκης 4, Νικολακόπουλος 3 (1), Κακλαμανάκης, Έβανς 2, Σακελλαρίου 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…