Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ “Είμαστε μια παρέα”

“Είμαστε μια παρέα”

Koukaki Basket

Koukaki-Basket

Κεφάλαιο ολόκληρο αποτελεί για το (μπασκετικό) Κουκάκι ο 37χρονος γκαρντ, Γιώργος Σιδερής, που επί 18 συναπτά έτη αγωνίζεται στην ομάδα. Μετά την ήττα από τον Ιωνικό, μάλιστα, δήλωσε, στο επίσημο διαδικτυακό κανάλι της ΕΣΚΑ διατεθειμένος και έτοιμος να συνεχίσει στην ενεργό δράση, για πολύ ακόμη.

Παίζεις 18 χρόνια, σε βλέπουμε στα γήπεδα της ΕΣΚΑ, αντέχεις ακόμη; “Όσο έχουμε υγεία κι επιθυμία να πηγαίνουμε κάθε φορά στο γήπεδο για προπόνηση, θα συνεχίσω. Είναι η χρονιά που θα το ευχαριστηθούμε. Είναι οι κόποι πολλών χρόνων. Είναι και άλλα παιδιά πιο παλιά εκτός από μένα, όπως ο Μοσχονάς ή και κάποια άλλα παιδιά που έφυγαν φέτος και πήγαν σε κάποιες άλλες ομάδες. Έτυχε να είμαι εγώ τώρα εδώ 18 χρόνια, αλλά πίσω από εμένα υπάρχουν και μερικοί άλλοι άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια χαρά, επιθυμία και χαίρονται την προσπάθειά μας”.

Ποιο είναι το μυστικό για μια πετυχημένη συνταγή; “Είναι η φιλία που έχουμε κάνει. Κρατάει για μια ζωή. Τώρα είναι το μπάσκετ, αύριο σταματάει το μπάσκετ, αλλά συνεχίζεται η φιλία, η μεταξύ μας σχέση. Θα πορευόμαστε όλοι μαζί παρέα μια ζωή είτε εντός είτε εκτός γηπέδων”.

Για φέτος, το Κουκάκι τι στόχο έχει θέσει; “Ο φετινός μας στόχος είναι οπωσδήποτε να σωθούμε. Καλά να είμαστε πάνω από όλα, ξέρετε πολύ καλά ότι δεν πληρωνόμαστε, μοναδικό μας κίνητρο, λοιπόν, είναι εδώ στα γήπεδα να τα δίνουμε όλα κάθε φορά, κάθε Δευτέρα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και ό,τι βγει. Αν στο τέλος σωθούμε, θα είναι το καλύτερο”.

Με τον Ιωνικό τις σάς στοίχισε; “Ισως η μεγάλη μας επιθυμία να βγούμε μπροστά και να καθαρίσουμε το παιχνίδι, μάς κόστισε. Αλλά είμαστε άπειροι στην Α’ κατηγορία, θα βελτιώσουμε ό,τι στοιχείο μάς έλειπε. Κάθε ματς θα κοιτάξουμε να παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων: Οι πρώτοι σκόρερ

Οι πρώτοι σκόρερ της Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής Οι ομάδες της Α1 ΕΣΚ…