Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Έσπασαν” τα κοντέρ

“Έσπασαν” τα κοντέρ

Giannis Mpourousis Bourousis Lamporal

Giannis Mpourousis-Bourousis-Lamporal

Το παιχνίδι της Βιτόρια, μεταξύ της Λαμποράλ Κούτσα και του Ολυμπιακού, αποτέλεσε το καλύτερο της βραδιάς, όμως βρήκε τους “ερυθρόλευκους” ηττημένους. Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάτι από την αναμέτρηση, πέραν του απίστευτου σασπένς και των μεγάλων ανατροπών, είναι οι εμφανίσεις του Γιάννη Μπουρούση και του Ματ Λοτζέσκι. Οι δύο παίκτες αποτέλεσαν τους κορυφαίους παίκτες για τις ομάδες τους και μπορεί οι Πειραιώτες να έχασαν αλλά, τουλάχιστον, ένας Έλληνας χαμογέλασε.

Ο διεθνής σέντερ ήταν εκπληκτικός, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 28 πόντους (6/11 διπ.-2/3 τρ.-10/13 βολ. – 12ρ. – 3ασ. – 4κλ. – 2κοψ.), καταρρίπτοντας το ρεκόρ καριέρας του, που κρατούσε από το 2006, όταν είχε σημειώσει 26 πόντους, κόντρα στην Μπενετόν Τρεβίζο, ως παίκτης της ΑΕΚ. Παράλληλα, ο βαθμός αξιολόγησης του ανήλθε στο 44 (!), 10 περισσότερους από όσους είχε σημειώσει το 2009, ως “ερυθρόλευκος“, ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης.

lojeski-dunk

Την καλύτερη επιθετική βραδιά της καριέρας του, σε επίπεδο Ευρωλίγκα, πραγματοποίησε και ο Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός σημείωσε, επίσης, 28 πόντους (3/6 διπ.-6/7τρ.-4/5 βολ. – 7ρ. – 4ασ.), ξεπερνώντας τους 22, που είχε σκοράρει το 2014 (ενάντια στη Γαλατά) ενώ συγκέντρωσε 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ξεπερνώντας τους 27, που συγκέντρωσε τον περασμένο Γενάρη, εναντίον της Φενέρμπαχτσε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…