Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Έχουμε μεγάλες προσδοκίες”

“Έχουμε μεγάλες προσδοκίες”

aek pagkos

aek-pagkos

Ο Γιάννης Καλαμπόκης θα φορέσει ξανά τα “κιτρινόμαυρα” της ΑΕΚ, ύστερα από εννέα χρόνια και δηλώσει πανέτοιμος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Ο έμπειρος άσος, στην πρώτη του συνέντευξη στο aekbc.gr, έκανε μια σύγκριση της Ένωσης του 2006 με αυτή του 2015, αναφέρθηκε στους στόχους και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Επιστροφή στην ΑΕΚ μετά από περίπου εννιά χρόνια. Ποια αισθήματα σε διακατέχουν;
“Είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να παίξω ξανά στην ΑΕΚ. Ξέρω πού έχω έλθει. Επιπλέον, είναι πολύ σπουδαίο, που επέστρεψα σε μια περίοδο, που η ΑΕΚ ξεκινά την προσπάθεια ανάκτησης των κεκτημένων της”.

-Eίχες παίξει στην ΑΕΚ στην αρχή της φθίνουσας πορείας της επί Γιάννη Φιλίππου και επιστρέφεις στο ξεκίνημα της αναγεννησιακής πορείας της ΑΕΚ επί Μάκη Αγγελόπουλο. Θεωρείς σημαδιακό που είσαι παρών σε αυτές τις δύο μεταβατικές φάσεις της ιστορίας της “Βασίλισσας”;
“Είναι σημαντικό που ένας επενδυτής, όπως ο Μάκης Αγγελόπουλος ασχολείται με τον αθλητισμό, το μπάσκετ και την ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντικό διότι προσθέτει μεγαλύτερη αξία στο πρωτάθλημα και αίγλη. Χρειάζεται ο χώρος τέτοιους ανθρώπους. Όλη η κατάσταση και η δημιουργία αυτής της ΑΕΚ έχει το στίγμα του. Όλοι μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επαναφέρουμε την ΑΕΚ εκεί που αξίζει και εκεί που την θέλει ο κόσμος να είναι”.

-Η ΑΕΚ έχει αυξημένες απαιτήσεις, καθώς στόχος είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά και στις τρεις διοργανώσεις. Πόσο έτοιμος νιώθεις για να ανταποκριθείς σ’ αυτό;
“Αγωνιστικά είμαι πανέτοιμος. Το σημαντικό είναι το πώς θα μπορέσουμε αυτή την δύσκολη στιγμή με τις αναποδιές να βρούμε τον τρόπο ώστε να μην έχουμε απώλειες στο ξεκίνημα του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος. Ο καθένας από μας που αγωνιζόμαστε θα πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω”.

-Το επίσημο ντεμπούτο σου στη νέα ΑΕΚ θα “καταγραφεί”, πρώτα ο Θεός, στην πρεμιέρα Κυπέλλου με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί αποδεκατισμένη λόγω απουσιών, πόσο αυτό μειώνει τις πιθανότητες που έχετε για τη νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση;
“Κάθε παίκτης έχει καταλάβει πού βρίσκεται. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό κόντρα στις πιθανότητες. Είναι άσχημο να ξεκινάς με μείον τέσσερις βασικούς παίκτες. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και να αισθανθούμε το βάρος της φανέλας που σίγουρα θα μας δώσει ώθηση για την πρόκριση”.

-Σε σχέση με την ΑΕΚ που άφησες το 2006 πόσο πιο ποιοτικό είναι το ρόστερ που βρίσκεις το 2015;
“Είναι δύο διαφορετικές εποχές, από τα πρόσωπα μέχρι το μπάσκετ, που έχει αλλάξει  τόσο πολύ. Και τότε όμως το ρόστερ δεν ήταν κακό. Η ομάδα έπαιζε Ευρωλίγκα, ωστόσο, ο κορεσμός σε διοικητικό επίπεδο επηρέασε την πορεία μας”.

-Tι σημαίνει για την ΑΕΚ η παρουσία του Ντράγκαν Σάκοτα και από την εμπειρία σου ως αντίπαλος αλλά και από τις πρώτες εντυπώσεις σου από την συνεργασία σας;
“Τον κόουτς τον είχα και στον Ολυμπιακό και έχω να πω μόνο καλά λόγια. Το λέει όλη η Ευρώπη όχι μόνο εγώ. Ο συμβολισμός είναι ιδιαίτερος, καθώς συνδέει δύο εποχές της ΑΕΚ. Τις τελευταίες επιτυχίες της ομάδας με το τώρα. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή για να οργανώσει τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά την ΑΕΚ και να την επαναφέρει στις επιτυχίες”.

-Kλασική ερώτηση αλλά επιβεβλημένη: Ο κόσμος της ΑΕΚ διψάει για διακρίσεις και ξέρεις καλύτερα από εμάς ότι αυτό δημιουργεί πίεση. Τι μήνυμα στέλνεις στους οπαδούς της ΑΕΚ και πόσο ψηλά θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;
“Για να είσαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας θα πρέπει να σέβεσαι την δουλειά και την προσπάθεια που κάνεις, αλλά να σέβεσαι και τον αντίπαλο. Παίζουμε σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δύο ομάδες έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ, ενώ και κάποιες άλλες ομάδες έχουν ως στόχο την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Είναι βέβαιο ότι και εμείς έχουμε μεγάλες προσδοκίες.

Χρειαζόμαστε τον κόσμο και χαιρόμαστε που έχει απαιτήσεις. Ξέρουμε ότι είναι κριτής αλλά τον θέλουμε δίπλα μας και στα εύκολα και στα δύσκολα. Να είναι σίγουροι οι οπαδοί μας, ότι εμείς θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να πετύχουμε όσα θέλει η ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…