Κεντρική Basket League Άρης “Έχουμε κάνει το καλύτερο”

“Έχουμε κάνει το καλύτερο”

Aris Media Day priftis

Aris-Media Day-priftis

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ (07/10), αλλά και για όλη τη σεζόν μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη στην Media Day των “κιτρινόμαυρων”, τόνισε ότι έχει γίνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι όλοι είναι έτοιμοι για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ακόμα, στάθηκε στους τραυματισμούς της “Ένωσης”, ενώ τέλος δήλωσε ότι οι “κιτρινόμαυροι” θα πρέπει να προσαρμοστούν στο δύσκολο πρόγραμμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:
Ξεκινάει μεθαύριο το κυρίως πιάτο της σεζόν με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο. Στο διάστημα που δουλέψαμε στην προετοιμασία και με δεδομένο ότι η ομάδα έχει αρκετά νέα πρόσωπα, έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι όσον αφορά τις συνεργασίες και τη χημεία“.

Για την ΑΕΚ: “Είναι μία ομάδα πολύ δυνατή, με πολύ ισχυρό ρόστερ. Από πέρσι είναι η ομάδα που ξεκίνησε να μικραίνει την ψαλίδα ανάμεσα στους δύο μεγάλους και τους υπόλοιπους από άποψης μπάτζετ τουλάχιστον. Διαθέτει ένα πολύ δυνατό σύνολο και κάποιους παίκτες μεγάλης ποιότητας. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Με την παρουσία του κόσμου μας αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητές μας για νίκη“.

Για τους τραυματισμούς της ΑΕΚ: “Δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα εμφανιστεί, ποιο θα είναι το ρόστερ της. Έχουν έρθει κάποιοι νέοι παίκτες όπως ο Ανοσίκε και ο Καλαμπόκης. Δεν ξέρω αν θα αγωνιστεί ο Σάκοτα και μόνο ο Κατσίβελης είναι σίγουρα εκτός. Οι ομάδες που έχουν βαθύ ρόστερ και για ένα παιχνίδι κληθούν να αγωνιστούν με πιο μικρό ροτέισον, αυτό μπορεί να αποβεί υπέρ τους. Για μία σειρά αγώνων βέβαια, αναμφίβολα είναι μειονέκτημα. Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες δεν νομίζω ότι σε αυτό το παιχνίδι θα επηρεάσουν οι απουσίες. Έχει πολύ μεγάλη σημασία πως θα εμφανιστούμε εμείς, τι διάθεση και ενέργεια θα έχουμε στο παρκέ και με τι ποιότητα θα εκτελέσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο“.

Για τους λόγους που μπορεί το μικρό ροτέισον να γίνει πλεονέκτημα: “Όταν σε ένα παιχνίδι έχεις διαθέσιμους 7-8 παίκτες, αυτοί οι παίκτες βρίσκουν ρυθμό και νιώθουν την εμπιστοσύνη του προπονητή. Όταν μάλιστα έχουν και μία συγκεκριμένη δυναμική, μπορεί να είναι πάρα πολύ αποδοτικοί. Σε μία σειρά αγώνων όμως, πχ. σε μία σειρά πλέι οφ, αυτό το συρρικνωμένο ροτέισον περιορίζει τις επιλογές“.

Για τα σημεία που χρειάζεται να προσέξει ο Άρης: “Σε πρώτη φάση θα πρέπει να είμαστε συνεπείς σε κάποιους τομείς όπως τα ριμπάουντ, το κλάσμα λαθών/ασίστ, στην προσωπική άμυνα όπου δεν πρέπει να δώσουμε χωρίς λόγο δημιουργία στον αντίπαλο. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να κάνουμε σωστά ανεξάρτητα από τον αντίπαλο με τον οποίο αγωνιζόμαστε. Από κει και πέρα, θα παίξει ρόλο και το πόσο εύκολα και γρήγορα προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα που θα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα“.

Για την αγωνιστική ετοιμότητα του Άρη: “Η δουλειά που έχει γίνει είναι πάρα πολύ καλή. Σε μάκρος ενός έτους, η δουλειά δεν σταματάει. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πάμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο παιχνίδι. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα όμως νομίζω ότι αυτό θα γίνει με τον χρόνο“.

Για το αν υπήρξε συγκεκριμένη προετοιμασία των ξένων για τον αγώνα της Τετάρτης: “Έχει γίνει σε λογικά πλαίσια γιατί αφουγκράζονται τον παλμό της πόλης. Ξέρουν τον αντίπαλο και καταλαβαίνουν τα δεδομένα ενός νοκ-άουτ παιχνιδιού. Δεν μπαίνουμε σε άλλες διαδικασίες για να μην αγχώσουμε τους παίκτες. Θέλουμε να παίξουν το παιχνίδι τους μαζί με τον κόσμο, να αποδώσουν, να αισθανθούν καλά και να είναι αποδοτικοί“.

Για το δύσκολο πρόγραμμα στην έναρξη της σεζόν: “Το πρόγραμμα είναι δύσκολο με διαδοχικά παιχνίδια. Ουσιαστικά, από εδώ και πέρα δεν μπορούμε να δουλεύουμε σε καινούρια πράγματα στις προπονήσεις. Ότι γίνει από εδώ και μετά θα είναι σε επίπεδο βίντεο, προπόνησης σε χαμηλή ένταση και διαχείρισης συναισθημάτων και καταστάσεων στο εσωτερικό της ομάδας. Πρέπει να προσαρμοστούμε, να το αντιμετωπίσουμε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…