Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Διαφορετικός αγώνας”

“Διαφορετικός αγώνας”

olympiacos panathinaikos derby esake

olympiacos-panathinaikos-derby-esake

Έτοιμοι για το δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Οι δύο “αιώνιοι” αντίπαλοι, θα τεθούν αντιμέτωποι σήμερα (19/10) στις 20:30 στο ΟΑΚΑ και ο Νίκος Μπουντούρης που έχει ζήσει το μεγάλο παιχνίδι και από τις δύο πλευρές, μίλησε στον ΕΣΑΚΕ.

Θα είναι διαφορετικός αγώνας σε σχέση με εκείνον του Κυπέλλου, διότι πρώτα από όλα είναι παράξενο να γίνεται ένα ντέρμπι μπροστά σε άδειες κερκίδες, όπως συνέβη στο ΣΕΦ, και γιατί οι δύο ομάδες από τότε έχουν δώσει έναν αγώνα Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός εκτιμώ ότι θα παρουσιαστεί διαφορετικός, ενώ θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα του στην Ρωσία από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, γιατί πρόκειται για μια καινούργια ομάδα με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να ψάχνει τους ρόλους του σε δύο, τρεις θέσεις, αλλά ο “κορμός” του ξέρει τι περιμένει την ομάδα σε ένα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ“, δήλωσε αρχικά ο παλαίμαχος άσσος και στη συνέχεια σχολίασε για τα “κλειδιά” του αγώνα: “Θεωρώ πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ότι κατάφερε στον αγώνα Κυπέλλου να περιορίσει την δράση του Βασίλη Σπανούλη, η απόδοση του οποίου αποτελεί «βαρόμετρο» για τον Ολυμπιακό. Εκτιμώ, επίσης ότι στον σημερινό αγώνα δεν θα δούμε τα «νεκρά» διαστήματα που είχε ο Ολυμπιακός στο ματς Κυπέλλου και ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση κόντρα στην Λοκομοτίβ. Οι ομάδες βρίσκονται στο στάδιο που οργανώνονται, βρίσκουν τα λάθη τους και τα διορθώνουν. Διαθέτουν και οι δύο πολύ καλούς προπονητές“.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: “Αυτή την περίοδο το μόνο σταθερό είναι οι άμυνες. Από την επίθεση κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει και ειδικά για τον Παναθηναϊκού που είναι μια καινούργια ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει κάποιους αυτοματισμούς και οι παίκτες του θα έρθουν σε συνεννόηση πιο γρήγορα για να παίξουν στην επίθεση αυτό που θέλουν“, ενώ τέλος υπογράμμισε πως: “Είναι πολύ νωρίς για προγνωστικά. Στον αγώνα Κυπέλλου, άλλωστε διαψεύσθηκαν. Οι περισσότεροι προέβλεπαν νίκη του Ολυμπιακού, γιατί κράτησε μεγάλο μέρος του «κορμού» του από την περασμένη σεζόν, αλλά ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο έτοιμος και ώριμος“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …