Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Δεν το ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα”

“Δεν το ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα”

sakis Georgopapadakos

sakis Georgopapadakos

Η Εθνική Ενόπλων, έφτασε ένα βήμα από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στους 6ους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες, ωστόσο δεν τα κατάφερε απέναντι στο Κατάρ με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 90-73 και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Ο μεγάλος άτυχος του τουρνουά, Σάκης Γεωργοπαπαδάκος, μίλησε αποκλειστικά στο eBasket.gr, για την κατάληψη της 2ης θέσης παγκοσμίως, για τον τραυματισμό του, καθώς επίσης και για τη νέα του ομάδα, τον Ιωνικό και τη συνεργασία του με τον Νίκο Οικονόμου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αντιμετωπίσατε το Κατάρ και στους Ομίλους. Ποιες ήταν οι διαφορές ανάμεσα στο πρώτο παιχνίδι και τον σημερινό (10/10) τελικό: “Ποτέ δεν είναι ίδιο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που κερδίσαμε σχετικά εύκολα στους ομίλους. Άλλαξαν κάποια πράγματα με τον τραυματισμό μου, που δε βοήθησαν και στις ανάσες του τελικού, καθώς υπήρχαν ήταν μόνο τρία γκαρντ.

Τα παιδιά έκαναν φοβερή προσπάθεια και είμαι περήφανος για όλους. Το Κατάρ έπαιξε καλύτερα στο τελικό. Έτσι είναι ο αθλητισμός”.

Φτάσατε μόλις ένα βήμα από το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο αποχαιρετήσατε τη διοργάνωση με το ασημένιο. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτή την τεράστια επιτυχία: “Είναι σημαντικό! Απλά όταν φτάνεις στον τελικό πρέπει να το παίρνεις. Είναι κρίμα γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα από το Κατάρ. Μακάρι να μας ξαναδοθεί η ευκαιρία για έναν τέτοιο τελικό, αυτή τη φορά να μην είμαι τραυματίας και να χαμογελάσουμε εμείς γιατί εκεί που φτάσαμε σήμερα (10/10) σε όλους μας έχει μείνει μια πικρία. Ήταν μεγάλη ευκαιρία”.

Δυστυχώς δεν κατάφερες να βοηθήσεις την ομάδα όσο θα ήθελες, καθώς τραυματίστηκες, πες μας λίγα λόγια γι’αυτό το ατυχές συμβάν: “Άθλημα επαφής είναι. Αυτά γίνονται. Έτυχε να είμαι εγώ. Ήταν να έρθει μαζί μας και ο Λευτέρης (Μποχωρίδης), αλλά όλοι ξέρουμε τι έπαθε το παιδί και του εύχομαι τα πιο θερμά μου περαστικά. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεν ευχαριστήθηκα το τουρνουά όσο θα ήθελα, λόγω του τραυματισμού μου”.

Την περασμένη σεζόν ήσουν στο Περιστέρι. Φέτος θα αγωνίζεσαι στον Ιωνικό Νικαίας, παραμένοντας στη Β’ Εθνική: “Όλα στον Ιωνικό είναι μια χαρά.Το κλίμα είναι φοβερό. Τα πιο πολλά παιδιά τα ήξερα. Με έκαναν να νιώσω άνετα από τη πρώτη στιγμή. Γίνεται μια καινούρια προσπάθεια με το πρόεδρο, τον κ. Βαρουξάκη και το κόουτς Οικονόμου. Ξέρουμε τη δουλειά μας οι παίκτες. Δουλίτσα, στόμα κλειστό και εφόσον έχουμε την υγεία μας πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Εγώ περιμένω να γυρίσω πως και πως.

Όσον αφορά το Περιστέρι, αυτός ο κύκλος έκλεισε για μένα. Γνώρισα ανθρώπους που πάντα θα έχω να πω μια κουβέντα και εκτίμησα κάποιους ανθρώπους. Εύχομαι στη πρώην ομάδα μου τα καλύτερα μέσα απ τη καρδιά μου. Αυτός ο κύκλος έκλεισε για μένα. Τώρα η ομάδα μου είναι ο Ιωνικός. Εκεί έχω το μυαλό μου”.

Τέλος, πες μας λίγα λόγια για τη συνεργασία σου με τον Νίκο Οικονόμου: “Είναι άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και σε συλλογικό επίπεδο και κατ’ επέκταση στην Εθνική Ομάδα. Δε τον γνώριζα σαν άνθρωπο. Όσο τον μαθαίνω, καταλαβαίνω ότι του αρέσει η δουλειά του πολύ και έχει μεράκι για το μπάσκετ. Μακάρι να έχουμε πρώτα απ’ όλα την υγεία μας που καταλαβαίνω πόσο άσχημο είναι τώρα που δεν την έχω και να πετύχουμε τους στόχους μας. Όλο το θέμα είναι να το ευχαριστιόμαστε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…