Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Δεν διαβάσαμε το παιχνίδι”

“Δεν διαβάσαμε το παιχνίδι”

sfairopoulos

sfairopoulos

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την συνέχεια του Κυπέλλου. Λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τεχνικός των “ερυθρολεύκωνΓιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, εστιάζοντας κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε τη χρονιά όπως θα θέλαμε, θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, όμως έτσι όπως παίξαμε, δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο μας να πάρει τη διαφορά και να κερδίσει το παιχνίδι δίκαια. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Αμυντικά μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά σήμερα το πρόβλημά μας ήταν στην επίθεση. Είχαμε πολλά άστοχα ελεύθερα σουτ κι εκεί πιστεύω πως κρίθηκε το παιχνίδι. Αυτό αδυνάτισε και την άμυνά μας δίνοντας πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και στο τρανζίσιον. Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι. Είναι αρχή της χρονιάς και θέλουμε όλοι οι παίκτες να μπουν στην φιλοσοφία της ομάδας. Για αυτό δουλεύουμε και για να παρουσιαστούμε όπως μας έχετε συνηθίσει”.

Οσον αφορά για το σερί του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο και τη μη αντίδραση του Ολυμπιακού, είπε: “Δεν είχαμε την ψυχραιμία και την ηρεμία να διαβάσουμε το παιχνίδι. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Δεν το διαβάσαμε και δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Υπήρχαν περιπτώσεις που σουτάραμε ελεύθερα σουτ, αλλά κι άλλες που δεν διαβάσαμε το παιχνίδι σωστά”.

Επίσης, ανέφερε πως “το πιο σημαντικό είναι να μάθουν οι νέοι την ομάδα και να γνωριστούν με τους παλιούς παίκτες. Είναι δύσκολη περίοδος για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για εμάς και τον Παναθηναϊκό. Μέσα από τα παιχνίδια θα βελτιωνόμαστε και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε, όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές”.

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το… επιθετικό και το αμυντικό ταβάνι της ομάδας του: “Ακόμα και σήμερα αμυντικά δεν ήμασταν όπως θα θέλαμε. Με τους πολλούς καινούριους παίκτες δεν γίνεται να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου από τη μία μέρα στην άλλη και να υπάρχουν αυτοματισμοί. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση, να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και να διορθώνουμε τα λάθη μας”.

Από την πλευρά του ο Ματ Λοτζέσκι δήλωσε: “Είναι απογοητευτική αρχή. Ηταν πιο επιθετικοί από εμάς. Μετά όσα έγιναν στο Κύπελλο πέρσι έπρεπε να είμαστε πιο πεινασμένοι. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Πετρούσεφ: «Είμαι πολύ χαρούμενος στον Ολυμπιακό»

Στους προσωπικούς του στόχους αναφέρθηκε ο Φίλιπ  Πετρούσεφ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε …