Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων Π. – Κόροιβος 60-62

Απόλλων Π. – Κόροιβος 60-62

harris koroivos apollon

harris-koroivos-apollon

Ύστερα από ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, με μεγάλες εναλλαγές και ανατροπές, ο Κόροιβος πανηγύρισε το “διπλό” στην Πάτρα, επικρατώντας του Απόλλωνα με 62-60, χάρη σε μπάζερ-μπίτερ του Χάρις! Η ομάδα της Αμαλιάδας ήταν αυτή που κρατούσε τα ηνία του ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια αλλά στο τέλος οι Πατρινοί επέστρεψαν και ισοφάρισαν. Η τελευταία επίθεση ήταν για τον Κόροιβο την οποία πήρε πάνω του ο Χάρις και με διπλή προσπάθεια έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Αμερικανός σέντερ ήταν ο κορυφαίος του συγκροτήματος του Χάρη Μαρκόπουλου, σημειώνοντας νταμπλ-νταμπλ με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ, με τον Όμπι Τρότερ να ακολουθεί σε απόδοση, έχοντας 17 πόντους. Εκ των γηπεδούχων, ξεχώρισε ο Μάρτιν Πάλμπλαντ, με 20 πόντους.

Οι Πατρινοί είχαν την πρωτοβουλία και την υπεροχή σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο αλλά δεν κατάφεραν να χτίσουν κάποια διαφορά ασφαλείας (12-9 στο 5’), χτυπώντας κυρίως από μακρινή απόσταση με τους Πάλμλαντ, Πέρι και Μέιερ. Η ομάδα της Αμαλιάδας αντέδρασε και έφερε το ματς στα ίσα (12-12 στο 9’) επωφελούμενη την αστοχία των γηπεδούχων και τη δική της άμυνα όμως δεν κατάφερε να προηγηθεί (15-14 στο 10’).

Αυτό συνέβη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοκαθεδρία (18-19) στο 13ο λεπτό και δεν το ξανά έχασε μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Γι’ αυτό φρόντισε ο Χάρις, παίρνοντας σημαντικές βοήθειες από τον Χριστοδούλου. Μάλιστα, η διαφορά αυξήθηκε στο +5 (27-32) μέχρη το τέλος του πρώτου μέρους.

Η διαφορά ανήθε μέχρι και τους 8 πόντους (28-36 στο 22′) υπέρ του Κοροίβου αλλά δεν υπήρξε περαιτέρω αύξηση. Οι Πατρινοί αφυπνίστηκαν, αντεπιτέθηκαν και με την τριάδα των Πάλμπλαντ, Μέιερ και Τσουπ, να ηγείται κατόρθωσαν να πλησιάσουν στον πόντο (41-42) δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου που διαμορφώθηκε στο 41-43.

Ο Κόροιβος είχε την υπεροχή, έλεγχε τον ρυθμό και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν απειλητικά, μέχρι το 39ο λεπτό. Τότε η ομάδα του Θανάση Παπαχατζή, ευστόχησε από μακρινή απόσταση, με τον συνήθη ύποπτο, Πάλμπλαντ και πλησίασε στο τρίποντο (57-60), αναγκάζοντας τον Χάρη Μαρκόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ, για να ανακόψει τον ρυθμό του Απόλλωνα, που είχε επιστρέψει απότο -9 (51-60 στο 38′).

Οι Πατρινοί όμως είχαν, πλέον, το μομέντουμ και κατόρθωσαν να φέρουν το ματς στα ίσα (60-60) 22 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, μετά από τρεις βολές του Ντάνκαν, στον οποίο έγινε φάουλ από τον Χάρις, ενώ σηκωνόταν από τα 6.75μ. Μετά το τάιμ άουτ του πάγκου των φιλοξενουμένων, ήρθε η ώρα του Χάρις να διορθώσει το προηγούμενο λάθος του. Ο Αμερικανός έχασε το σουτ αλλά μάζεψε ο ίδιος το επιθετικό ριμπάουντ και σημείωσε το νικητήριο καλάθι!

Διαιτητές: Φούφης – Μαγκλογιάννης – Πουρσανίδης.
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 27-32, 41-43, 60-62.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Παπαχατζής): Αθανασούλας 3, Πάλμπλαντ 20 (4), Ντάνκαν 9, Πελεκούδας, Μέιερ 8 (1), Τσουπ 3, Αργυρόπουλος 4, Βεργίνης 10 (2), Μαστρογιαννόπουλος, Τάταρης, Πέρι 3 (1), Νικολόπουλος.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 6, Χριστοδούλου 10, Τρότερ 17 (3), Βασιλόπουλος 5, Χάρις 16, Θόρντον 7, Πουλιανίτης, Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 1, Κάουνσιλ.


Το buzzer beater του Χάρις από gstavroulakis

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…