Κεντρική Ασίστ Shadow Απ’ τον Σπανούλη στον Καραμανλή

Απ’ τον Σπανούλη στον Καραμανλή

karamanlis spanoulis

ΙΑΠΩΝΙΑ : ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2006ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Η ποιοτική διαφορά των αθλημάτων δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τις διεθνείς επιτυχίες. Ή, αν προτιμάτε, αυτές οι επιτυχίες δεν είναι αποσπασματικές, αλλά προϊόν ενός ολόκληρου συστήματος, που λειτουργεί. Όχι με ιδανικό τρόπο, αλλά λειτουργεί.

Το μπάσκετ είναι εθνικό σπορ για τον Έλληνα, γιατί είναι το μόνο άθλημα πουν έχει δομές, έστω κι αν υπάρχουν ασύμβατοι οργανισμοί, όπως η γερασμένη και αναχρονιστική ΕΟΚ. Όμως, δεν είναι ποδόσφαιρο που… βρωμά και ζέχνει. Κι αυτό φαίνεται, όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου.

Ο ΕΣΑΚΕ ήταν από τους πρωτοπόρους στην απόφαση για τοποθέτηση τακτικών δικαστικών στα δικαιοδοτικά του όργανα. Το αποτέλεσμα; Ο μέχρι το καλοκαίρι Αθλητικός Δικαστής, κ. Ευαγγέλου, είναι πλέον Ειδικός Ανακριτής, γι’ αυτό και παραιτήθηκε (αρχές Ιουλίου) από τα καθήκοντά του! Δείγμα της προσωπικής του εξέλιξης και της επάρκειάς του.

Αυτό, όμως, θα μπορούσε να είναι… μεμονωμένο γεγονός. Έλα, όμως, που και ο προηγούμενος Αθλητικός Δικαστής , ο κ. Δημήτρης Φούκας, έγινε Ειδικός Ανακριτής! Κι όχι μόνο αυτό… Μετά τις υποθέσεις που αφορούσαν στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ, ανέλαβε -μεταξύ άλλων- την (περιβόητη πλέον) υπόθεση για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!

Αυτό, που στο μπάσκετ είναι καθημερινή πρακτική, δεν ήθελαν να ακολουθήσουν στο ποδόσφαιρο, επιλέγοντας είτε συνταξιούχους δικαστές, είτε δικηγόρους. Κι αυτό ήταν που “χειροκρότησε” ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ζητώντας παράλληλα από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΕΣΑΚΕ, του Γιώργου Χαλβατζάκη.

Πηγή: we24.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…