Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Αναζητείται νίκη

Αναζητείται νίκη

vasileiadis-paok-rethimno-kipello

vasileiadis-paok-rethimno-kipello

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, στην Πυλαία, μπορεί να είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει, από την 4η αγωνιστική της Basket League, αλλά υπάρχουν πολλές κομβικές αναμετρήσεις, καθώς αρκετές ομάδες αναζητούν το πρώτο τους ροζ φύλλο και πρέπει να το πάρουν για να μη βρεθούν από νωρίς σε περιπέτειες.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο “δικέφαλος του βορρά“! Οι “ασπρόμαυροι” έχουν χάσει από ΑΕΚ (εκτός), Κηφισιά (εντός) και Άρη (εκτός) αλλά φαντάζει δύσκολο να τερματίσουν το αρνητικό σερί, απέναντι στους Πειραιώτες. Τα ζητήματα είναι πολλά και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα λυθούν με την επικείμενη έλευση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Αν ο “Σόφο” αποδώσει σε προ διετίας επίπεδα τότε η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία αλλά ακόμα και αυτό δεν θα αρκεί.

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, δείχνει να συνέρχεται σιγά σιγά από το κακό ξεκίνημα της σεζόν και να βρίσκει τα πατήματα του. Αν και το “Παλατάκι” αποτελεί μια καυτή έδρα, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τον πρώτο λόγο.

Απεγνωσμένοι για ροζ φύλλοmexas-kaod

Σε αναζήτηση νίκης βρίσκονται ακόμα ο Απόλλωνας Πάτρας και ο Αρκαδικός. Οι Πατρινοί έφεραν τον Κώστα Μέξα στην τεχνική ηγεσία, σε μια προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να σώσουν τη χρονιά. Αντίπαλος τους η Καβάλα, που προέρχεται από ευρεία εντός έδρας ήττα (από τον Κόροιβο) και δεν θέλει επ’ ουδενί να σπαταλήσει ακόμα ένα παιχνίδι στο σπίτι της.

Ο Αρκαδικός, από την άλλη, φέρει δύο βαριές ήττες στην πλάτη του, κόντρα σε Άρη (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός) και επιζητά απεγνωσμένα νίκη και αλλαγή της ψυχολογίας, ώστε να αποφύγει δυσάρεστες περιπέτειες παραμονής, από νωρίς. Απέναντι του θα βρει το Ρέθυμνο, που έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά λύγισε στο τέλος. Μετρά δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα και θέλει να επιστρέψει στις νίκες για να μην μείνει μακριά από την οχτάδα.

Δύσκολα τεστ για Άρη και ΑΕΚ
lavrio-aek

Με ανεβασμένη ψυχολογία από την “παρθενική” του νίκη στην Α1, το Λαύριο υποδέχεται τον Άρη και θέλει να προκαλέσει την έκπληξη. Οι Αρειανοί προέρχονται από νίκη στο Καζάν, αλλά είναι καταπονημένοι από τα συνεχή κουραστικά ταξίδια. Η κόπωση είναι ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο.

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Αμαλιάδα από τον κακό της δαίμονα, Κόροιβο, τον οποίο έχει καταφέρει να νικήσει μόνο μια φορά τα τελευταία δύο χρόνια (σε Α2 και Α1). Η Ένωση έδειξε ότι έχει την ποιότητα να βρεθεί στην ελίτ της Ευρώπης και με αναπτερωμένο ηθικό, θέλει να λυγίσει και τον Κόροιβο. Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο μέχρι στιγμής (2-1 ρεκόρ) και μπορεί να υπερασπιστεί την έδρα του.

Τα Τρίκαλα υποδέχονται την Κηφισιά σε ένα ματς που αναμένεται κλειστό και αμφίρροπο, μεταξύ δύο ομάδων με μεστές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, έως τώρα. Τέλος, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Κολοσσό σε ένα παιχνίδι που το ροτέισον, από πλευράς Παναθηναϊκού, θα έχει την τιμητική του, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να δίνει χρόνο και χώρο στα νεαρά ταλέντα της ομάδας του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:
Σάββατο 31 Οκτωβρίου
ΚΓ Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός – Ρέθυμνο (Σώμος – Δεσλής – Τσούνας).
ΚΓ Λαυρίου 17.00 Λαύριο – Άρης (Χριστοδούλου – Μαγκλογιάννης – Βαρδάλος).
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα – Κηφισιά (Αναστόπουλος Π. – Παναγιώτου – Συμεωνίδης).
ΔΚΓ Ήλιδας 17.00 Κόροιβος – ΑΕΚ (Σχινάς – Σταματόπουλος – Ανδρικόπουλος).
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα – Απόλλων Π. (Γκόντας – Τζαφλέρης – Μπίκας).

Κυριακή 1 Νοεμβρίου
ΟΑΚΑ 17.00 Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρ. (Κορομηλάς – Καρακατσούνης – Παπαδόπουλος Θεόφ.).

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου
ΚΓ ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (Παπαπέτρου – Πουρσανίδης Γ. – Ψαριανός).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…