Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Άλλο επίπεδο με Γκιστ

Άλλο επίπεδο με Γκιστ

gist pao

gist-paoΟ Παναθηναϊκός έχει μπει με το δεξί στη νέα αγωνιστική περίοδο. Τα δύσκολα εκτός έδρας τεστ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και με τον Άρη στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος περάστηκαν με απόλυτη επιτυχία από την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς και πλέον το “τριφύλλι” προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με την Κουμπάν στη Ρωσία και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού από τις πρώτες αναμέτρησεις της χρονιάς είναι ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ επέστρεψε δριμύτερος στη δράση, μετά την πολύμηνη τιμωρία του για χρήση απαγορευμένων ουσίων, και συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις με την “πράσινη” φανέλα.

Και αν στο πρώτο του παιχνίδι μετά από τόσο καιρό στο ΣΕΦ ήταν απλά θετικός, στον δεύτερο αγώνα κόντρα στον Άρη ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν αυτός που μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη βρήγαν μπροστά στα δύσκολα και “καθάρισαν” την υπόθεση νίκη και στη Θεσσαλονίκη, σκοράροντας σχεδόν όλους τους κρίσιμους πόντους στα τελευταία λεπτά. Παράλληλα, ο 29χρονος άσος είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Τζόρτζεβιτς, το οποίο μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των ψηλών, ενώ μπορεί να μαρκάρει όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, από τον πιο κόντο μέχρι τον πιο ψηλό.

Βλέπετε, τα γρήγορα πόδια του, του δίνουν τη δυνατότητα να καλύπτει τις αδυναμίες του Ραντούλιτσα στην άμυνα, ενώ η εκρηκτικότητα του βοηθάει πολύ στον έλεγχο των αιθέρων. Οι δύο παίκτες αναμένεται να συνθέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλών, καθώς αλληλοσυμπληρώνονται. Πρόκειται για δύο αθλητές με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, που ο ένας καλύπτει τις όποιες αδυναμίες του άλλου.

Είναι εμφανές πως ο Γκιστ θα αποτελέσει έναν από τους ηγέτες του Παναθηναϊκού και τη φετινή αγωνιστική περίοδο, διαψεύδοντας όσους επιθυμούσαν τη λύση του συμβολαίου του την περασμένη σεζόν, μετά το γνωστό περιστατικό.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δικαιώθηκαν που τον διατήρησαν στο ρόστερ τους και τον περιμέναν για τόσους μήνες, ενώ τα βάζουν και με την τύχη τους, που δεν τον είχαν στη διάθεση τους πέρυσι στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια.

Όπως φάνηκε περίτρανα και πέρυσι, το “τριφύλλι” είναι άλλο επίπεδο με τον Γκιστ στην πεντάδα του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στην Τουρκία ο Εργκίν Αταμάν για την κηδεία του πατέρα του

Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν. Στην Τουρκία βρίσκετ…