Κεντρική Διεθνή ΑΕΚ – Κράσνι 94-96

ΑΕΚ – Κράσνι 94-96

726643

mavrokefalidis-aek-krasni

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 96-94 από την Κράσνι Οκτιάμπρ στην παράταση, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Γιούροκαπ. Η “Ένωση“, παρά τη συγκλονιστική εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη με 42 πόντους, δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το… “δεξί” στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, λοιπόν, ήταν ξανά το “Α” και το “Ω” για την ΑΕΚ, καθότι ολοκλήρωσε το ματς με 42 πόντους και 9 ριμπάουντ. Άξιοι συμπαραστάτες του, δε, αποτέλεσαν οι Καλαμπόκης και Παπαντωνίου με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Από την πλευρά των νικητών, ο πολυτιμότερος παίκτης του περσινού ιταλικού πρωταθλήματος, Τόνι Μίτσελ, ήταν εξαιρετικός μετρώντας 39 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Ζάιτσεβ σημείωσε 15 πόντους ενώ ο άλλοτε παίκτης των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, Ντι Τζέι Κούπερ, είχε 13 πόντους και 14 (!) ασίστ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε 8-2 στα μέσα της περιόδου. Ο Ντράγκαν Σάκοτα επιστράτευσε στην αρχική πεντάδα τους Κάρτερ, Ουόρεν, Χέρστον, Μαυροκεφαλίδη κι Ανοσίκε.

Εν συνεχεία, όμως, η ρωσική ομάδα “έτρεξε” ένα σερί 14-1 και, ως εκ τούτου, “έκλεισε” στο +4 (14-18) την πρώτη περίοδο.

Η “Ένωση” μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, δυνάμωσε την άμυνά της και, μ’ ένα επιμέρους σκορ 16-7, ανέκτησε το προβάδισμα (30-27) στα μέσα της περιόδου.

Οι γηπεδούχοι, εντούτοις, μολονότι οδηγούσαν τους αντιπάλους τους σε αρκετά λάθη, δεν ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Η Κράσνι, μάλιστα, με πρωταγωνιστές τους Μίτσελ, Ζάιτσεβ και Κούπερ, “έτρεξε” ένα νέο σερί 16-7 κι ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο στο +6 (37-43).

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αποτέλεσε ξανά το σημείο αιχμής για την ΑΕΚ έχοντας -ήδη στο ημίχρονο- 13 πόντους. Ο Μαλίκ Χέρστον, δε, με δύο συνεχή εύστοχα τρίποντα λίγο πριν από τη λήξη του 20λέπτου, έφερε τον “δικέφαλο” σε απόσταση βολής (37-38), ωστόσο, η Κράσνι βρήκε τον τρόπο να αποκτήσει εκ νέου μία ισχνή διαφορά.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ επιχείρησε με το… “καλημέρα” να ανατρέψει ξανά τα εις βάρος της δεδομένα. Η “Ένωση”, έτσι, με συνεχόμενα καλάθια του Μαυροκεφαλίδη κι εύστοχο τρίποντο του Ουόρεν, προηγήθηκε 49-48, 6’50” πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του Κιρίλ Μπολσάκοβ, παρ’ όλα αυτά, απoκατέστησε άμεσα την τάξη, πραγματοποίησε ένα σερί 6-0 και, με άψογη συνεργασία των Κούπερ και Μίτσελ στον αιφνιδιασμό, προηγήθηκε 54-49.

Ειρήσθω εν παρόδω, οι Μίτσελ και Ζάιτσεβ εξακολούθησαν να κάνουν “ζημιά” στην ΑΕΚ, η οποία παρουσίασε αδυναμία στην αντιμετώπισή τους.

Το πάθος του Παπαντωνίου κι η παραγωγικότητα του Μαυροκεφαλίδη (24π., 30’) δεν είχαν αποτέλεσμα, καθότι στο φινάλε “ξύπνησε” ένας πρώην “πράσινος”, ο Γκουίν, ο οποίος με 5 προσωπικούς πόντους διαμόρφωσε το 68-60 στο 30’.

Η ΑΕΚ, με προεξάρχοντα τον Μαυροκεφαλίδη, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 33′ (70-70). Σε τούτο το χρονικό σημείο, το “κιτρινόμαυρο” κοινό μπήκε στην εξίσωση του αγώνα, οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν αισθητά στα ανασταλτικά καθήκοντά τους και, με εύστοχο περιφερειακό σουτ του Μιλόσεβιτς, πήραν “κεφάλι” στο σκορ με 73-70.

Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, ωστόσο, επιφύλασσε μία δυσάρεστη νότα. Για του λόγου το αληθές, 1’49” πριν από το φινάλε, η Κράσνι κέρδισε βολές, εντούτοις, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ θεώρησαν πως ήταν άδικη η απόφαση των διαιτητών.

O πρόεδρος – παίκτης της Κράσνι, Ντμίτρι Γκερασιμένκο, σηκώθηκε προσπαθώντας, έτσι, να… προκαλέσει το κοινό. Το τελευταίο έπεσε στην “παγίδα” πετώντας αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Σύσσωμη η ομάδα της Κράσνι αποχώρησε τότε από το παρκέ, παρ’ όλα αυτά, ύστερα από περίπου ένα λεπτό, επανήλθε.

Στα του ματς, ο Μίτσελ συνέχισε το κρεσέντο του δίνοντας ένα προβάδισμα τριών πόντων (78-81), 65 δευτερόλεπτα πριν από το άκουσμα της τελευταίας κόρνας.

Ο Μαυροκεφαλίδης, όμως, παρέμενε συγκλονιστικός τόσο στην άμυνα (κέρδιζε σχεδόν όλες τις μάχες), όσο και στην επίθεση. Ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ, έτσι, με 5 συνεχείς πόντους, έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα (83-83).

Ο φοβερός και τρομερός Μίτσελ είχε -για ακόμη μία φορά- την… απάντηση. Ο 26χρονος Αμερικανός φόργουρντ, λοιπόν, με εύστοχο σουτ στη λήξη της επίθεσης της Κράσνι, έκανε το 86-83 στα 7″.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ οργανώνοντας την προτελευταία -όπως εξελίχθηκε- επίθεση, στην οποία ο Καλαμπόκης κέρδισε τρεις ελεύθερες βολές. Ο πολύπειρος γκαρντ ευστόχησε σε όλες ισοφαρίζοντας 86-86.

Με 5’7″ να απομένουν ο Κιρίλ Μπολσάκοβ, με τη σειρά του, κάλεσε τάιμ άουτ ώστε να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση της ομάδας από το Βόλγκογκραντ. Ο Μίτσελ πήρε το τελευταίο σουτ (σ.σ: τρίποντο), εντούτοις αστόχησε. Η αναμέτρηση, κατά συνέπεια, οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Στην παράταση, λοιπόν, ο Κούπερ, με εύστοχο τρίποντο, έκανε το 89-86, παρ’ όλα αυτά, η “Ένωση“, με καλάθια των Μαυροκεφαλίδη και Καλαμπόκη, ισοφάρισε (90-90). Ο Μαυροκεφαλίδης, στο μεταξύ, συνέχισε να ποστάρει επιτυχημένα τους αντιπάλους του, σκοράροντας το ένα καλάθι μετά το άλλο.

Ο Ματεγιούνας, στα 6″ πριν από τη λήξη, έκανε το 96-94 ευστοχώντας σε 2 βολές από τη γραμμή της “φιλανθρωπίας”. Ο Μιλόσεβιτς πήρε το ριμπάουντ έπειτα από το άστοχο γωνιακό σουτ του Καλαμπόκη και σκόραρε, ωστόσο, ύστερα από απόφαση των διαιτητών, το καλάθι θεωρήθηκε εκπρόθεσμο.

Τα δεκάλεπτα:  14-18, 37-43, 60-68, 86-86 (κ.α.), 94-96.
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Ουόρεν 8 (1), Παπαντωνίου 10 (2), Καλαμπόκης 11 (1), Σάκοτα 3, Άτιτς, Χέρστον 6 (1), Μιλόσεβιτς 4, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 42 (2/2), Κάρτερ 6, Σαρικόπουλος, Ανοσίκε 4.
ΚΡΑΣΝΙ ΟΚΤΙΑΜΠΡ (Κιρίλ Μπολσάκοβ): Κούπερ 13 (3), Ζάιτσεβ 15 (1), Ματεγιούνας 4, Τκατσένκο 2, Χάμιλτον 4 (1), Μίτσελ 39 (3), Γκεραμισένκο, Ζαμάνσκι, Βόιτιουκ, Γκουίν 9 (1), Τζόνσον 10, Σοκόλοβ.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…