Κεντρική Ασίστ Basketbase “400άρης” στο ΟΑΚΑ ο “V-SPAN”

“400άρης” στο ΟΑΚΑ ο “V-SPAN”

spanoulis

spanoulis

Είναι αυτό που λέμε παιχνίδια της μοίρας. Μπορεί να δείχνει ένα ντέρμπι σαν όλα τα άλλα. αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακόςσυγκρούονται” σε κάθε σεζόν από πέντε μέχρι οkτώ φορές. αν υπολογίσουμε και την καθιερωμένη πια ετήσια “συνάντησή” τους στο κύπελλο. Κι όμως το ντέρμπι της Δευτέρας δεν θα είναι όπως όλα τα άλλα για τον Βασίλη Σπανούλη, παρότι και ο ίδιος πιθανότατα δεν το γνωρίζει. Το eBasket.gr, όμως, είναι εδώ για να αναδείξει τη σημαντική ιδιαιτερότητα που θα έχει για τον αρχηγό του Ολυμπιακού το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής γκαρντ θα συμπληρώσει 400 παιχνίδια καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην πρώην ομάδα του, κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο, σε ένα παιχνίδι που το συνοδεύουν πολλά “πρέπει“, τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον ίδιο. Ανεξαρτήτως, όμως, της έκβασης του ντέρμπι της Δευτέρας, ή ακόμη και της δικής του απόδοσης, το επίτευγμα είναι ξεχωριστό και σπουδαίο.

Ο Σπανούλης θα γίνει μόλις ο 10ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα σπάσει το “φράγμα” των 400 αγώνων στην κατηγορία. Στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό έφτασε στη 10η θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Χατζηβρέττα, που αποσύρθηκε από τα παρκέ με 399 ματς Πρωταθλήματος. Αυτόν τον αριθμό συμμετοχών έφτασαν και ξεπέρασαν στο παρελθόν μόνο οι…

plaisio119

Αν πάμε λίγο πιο πίσω από την εποχή που προσδιορίζεται ιστορικά και στατιστικά, από τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος από τον ΕΣΑΚΕ (από το 1992 δηλαδή) και προσεγγίσουμε το θέμα από το 1986, όταν και θεσπίστηκε η Α1, η μοναδική προσθήκη στη συγκεκριμένη λίστα των “+400άρηδων” είναι εκείνη του Άγγελου Κορωνιού, ο οποίος μέτρησε 448 συμμετοχές.

Η διαδρομή μέχρι το 400ό

Ήταν 29 Σεπτεμβρίου 2001, όταν όντας 19 ετών, ενός μηνός και 22 ημερών ο Σπανούλης πάτησε για πρώτη φορά στο παρκέ σε παιχνίδι της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ως παίκτης του Αμαρουσίου έπαιξε για 8:18, με τον Νίκο Λινάρδο προπονητή και κόντρα στον ΠΑΟΚ σημείωσε δύο πόντους με 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο και έδωσε μία ασίστ.

Από τότε -και με την παρένθεση της περιόδου 2006-’07, όταν και έπαιξε στο ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς– ο Σπανούλης μέτρησε 399 παιχνίδια στην κατηγορία που κατανέμονται ως εξής:

plaisio120

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …