Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Βοήθησε ο Γκιστ”

“Βοήθησε ο Γκιστ”

djordjevic

djordjevic

Ευχαριστημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι η παρουσία του Γκιστ ήταν αυτή που βοήθησε την ομάδα και πήρε τη νίκη, ενώ υπογράμμισε ότι δεν τους μπέρδεψε η απουσία του Χάγκινς. Παράλληλα μίλησε και για τον Νίκο Γκάλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς:
Ξέραμε ότι θα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ο Αρης είχε πετύχει μια σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ. Είχαμε προβλήματα στο ξεκίνημα του αγώνα. Χάσαμε μπάλες, δεν ήταν η άμυνά μας αυτή που θα έπρεπε, χρειαστήκαμε ώρα για να μπούμε στο παιχνίδι. Έβγαλαν τους ψηλούς μας εκτός καλαθιού κι αυτό μας επηρέασε. Ποντάραμε όμως μετά στην ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε και ο Γκιστ στο παιχνίδι της ομάδας, μας βοήθησε πολύ με την ενέργεια που μας έδωσε. Συν τοις άλλοις, έχουμε μια καινούργια ομάδα, έχουμε παίκτες που δεν έχουν παίξει στην Ελλάδα και δεν γνωρίζουν το πρωτάθλημα. Εν τέλει, είναι σημαντικό ότι ξεκινήσαμε με νίκη, αλλά και γιατί κερδίσαμε στο συγκεκριμένο γήπεδο. Γενικότερα είμαστε μια ομάδα που παραμένει σε στάδιο προσαρμογής, θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας“.

Για το Χάγκινς: “Δεν μπερδευτήκαμε, δεν ξέραμε για την απουσία του Χάγκινς, τη μάθαμε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Θα είμαι υποκριτής αν δεν πω ότι η απουσία του Χάγκινς ήταν πολύ σημαντική για τον Αρη. Ο Χάγκινς είναι σημαντικό κομμάτι στο rotation του Αρη και στη γραμμή του ψηλού. Εκμεταλλευτήκαμε την απουσία του στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πήραμε πόντους μέσα στη ρακέτα με τον Ραντούλιτσα και τον Γκιστ“.

Για τον Νίκο Γκάλη: “Είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Είναι στιγμές που καταλαβαίνεις και συνειδητοποιείς όταν τελειώσει η καριέρα σου γιατί όταν αγωνίζεσαι δεν μετράς τα συναισθήματα. Θυμάμαι πολλά από το συγκεκριμένο γήπεδο. Τις μάχες της Παρτιζάν με τον Άρη. Έβλεπα τον Νίκο Γκάλη, ήταν πρότυπο για όλους τους παίκτες της γενιάς μας. Όταν ξεκίνησα να παίζω αντιμετώπισα και τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Θυμάμαι τις ωραίες ατμόσφαιρες σε αυτό το γήπεδο και βλέπω ότι αυτή εξακολουθεί να υπάρχει. Πάλευα απέναντι στον Γκάλη, κάποιες φορές κέρδισα, άλλες έχασα. Ο Γκάλης ήταν απίστευτος. Επ’ ευκαιρίας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο του Άρη. Δε νομίζω ότι είναι σύνηθες να έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Άρη στο Παλέ και να χειροκροτείται“.

Τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος δήλωσε: “Ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολο παιχνίδι. Ο Αρης έχει δημιουργήσει πολύ καλή ομάδα, γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την πίεση του κόσμου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Κάναμε αρκετά καλή δουλειά σαν ομάδα. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Ο Αρης μας έβαλε δύσκολα, μας πίεσε. Στο τέλος κάναμε αυτά που έπρεπε. Είναι ακόμη νωρίς για τη σεζόν που ξεκίνησε, έχουμε πολύ δουλειά ακόμη. Αυτή η νίκη ήταν απαραίτητη για μας“.

Για την απόδοσή του στην τελευταία περίοδο: “Ο κόουτς πιστεύεις τις δυνατότητές μου. Δεν παίζω όμως μόνος μου στην ομάδα, οφείλω πολλά στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μου γιατί με στήριξαν έπειτα από το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο που έκανα». Σε ερώτηση για το επίπεδο δυσκολίας του αγώνα σε σύγκριση με τους αγώνες του παρελθόντος, απάντησε: «Οπωσδήποτε. Εχω παίξει πολλές φορές στο συγκεκριμένο γήπεδο, ο Αρης έχει φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Εχει εξαιρετικό προπονητή και θα πάει καλά στο πρωτάθλημα. Για να κερδίσεις τον Αρη θα πρέπει να παίξει με συγκέντρωση για 40 λεπτά“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…