Κεντρική Eurobasket Ξέσκισε τη σημαία της Σερβίας (vid)

Ξέσκισε τη σημαία της Σερβίας (vid)

ilyasova mirotic

ilyasova-mirotic

Η Ιταλία υποχρέωσε την Ισπανία στη δεύτερη ήττα της στο Ευρωμπάσκετ 2015, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στους υπερόπτες Ισπανούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να χωνέψουν… τα τρίποντα του Μπελινέλι.

Ο Νίκολα Μίροτιτς, μάλιστα, κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια, ξέσκισε από τα νεύρα μία σερβική σημαία, η οποία κρεμόταν πάνω από το κεφάλι του, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις. Όλο το σκηνικό μάλιστα καταγράφηκε από την κάμερα της ισλανδικής τηλεόρασης και όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ισπανικής Ομοσπονδίας Ιμπόν Λαντά είπε πως “είμαι πεπεισμένος ότι ο Μίροτιτς δεν γνώριζε ότι ήταν σερβική η σημαία”, ενώ ο ίδιος ο παίκτης αργά το βράδυ μέσω των social media ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

“Δεν κατάλαβα ότι ήταν μία σερβική σημαία. Κοιτούσα το πάτωμα και ένιωσα κάτι στο πρόσωπο μου. Ποτέ δεν θα έκανε επίθεση σε κανένα σύμβολο”.

Αναμφίβολα ντροπιαστική η κινήση από τον φόργουορντ των Μπουλς, ο οποίος κατάγεται μάλιστα από το Μαυροβούνιο, μία χώρα ομόθρησκη και γειτονική με τη Σερβία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…