Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Το θηρίο και ο Δομινικανός

Το θηρίο και ο Δομινικανός

papagiannis

papagiannis

Εξαιρετική εικόνα έδειξε στο πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συνέτριψε το Ρέθυμνο στην Κρήτη με 88-53. Η έκταση της νικής  αλλά και γενικότερα το αποτέλεσμα έχει μικρή σημάσια, ωστόσο οι “πράσινοι” έδειξαν με το “καλημέρα” πως βαδίζουν στο σωστό δρόμο.

Σίγουρα το χθεσινό δείγμα δεν είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό του “τριφυλλιού”, το οποίο αγωνίστηκε δίχως τους διεθνείς παίκτες του (Καλάθης, Ραντούλιτσα, Κούζμιτς), τον Τζέιμς Γκιστ, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο αλλά και τον τραυματία Λευτέρη Μποχωρίδη.

Με μείον έξι παίκτες αλλά και δίχως τον τραυματία Νίκο Παππά, το σύνολο του Μίλαν Μίνιτς έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο, έχοντας πολύ καλή αμυντική λειτουργία αλλά και πλουραλισμό στην επίθεση. Αναμφίβολα ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο νεαρός Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος  – απουσία των Ραντούλιτσα-Κούζμιτς – αποτέλεσε το βασικό πεντάρι του “τριφυλλιού”, κυριαρχόντας κάτω από τις ρακέτες.

Ο διεθνής σέντερ σημείωσε 20 πόντους, αποδεικνύοντας πως φέτος θα είναι ακόμα πιο έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του. Πολύ θετικό ήταν το ντεμπούτο του Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος έδειξε να προσαρμόζεται εύκολα, ενώ σε εξαιρετική κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος έρχεται με φορά από την περσινή καλή χρονιά.

Σιγά σιγά θα ενσωματωθούν και οι διεθνείς παίκτες στην προετοιμασία, ενώ τα ηνία της ομάδας θα αναλάβει εξ΄ολοκλήρου ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά το τέλος του Ευρωμπάσκετ. Στόχος του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλος παρά η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…