Κεντρική Διεθνή Το πλάνο της FIBA

Το πλάνο της FIBA

fiba

fiba

Τις αλλαγές αναφορικά με το Ευρωμπάσκετ, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων, τέσσερις φορές τον χρόνο. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται τον Φεβρουάριο, τον Ιούνιο ή Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο και από αυτούς θα προκύπτουν οι 24 ομάδες που θα παίρνουν το εισιτήριο για το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού, το οποίο θα διεξάγεται ανά τετραετία (αντί διετίας που είναι τώρα) από το 2017 και έπειτα.

Το δύσκολο κομμάτι είναι η συνεννόηση με την Ευρωλίγκα καθώς θα πρέπει να βρεθούν ημερομηνίες, που δεν θα πέφτουν πάνω σε αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν τη λύση, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Τέλος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, στη ζώνη της Ασίας ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, καθ’ ομοίωση της ανάλογης κίνησης, στην οποία είχε προβεί και η FIFA.

Ανάλογη θα είναι η διαδικασία και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο μετατέθηκε για το 2019 (και κανονικά ανά τετραετία) ώστε να μην πέφτει πάνω σε άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Τα προκριματικά θα διεξάγονται κατά τον ίδιο τρόπο και οι 32 ομάδες θα απαρτίζονται από: τον οικοδεσπότη, 5 από την Αφρική χώρες, 5 από την Αμερική, 7 από Ασία/Ωκεανία και 12 από τη “Γηραιά Ήπειρο“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…